17.2 C
România
23 octombrie 2020
Voicu, suparat ca proiectul votului prin corespondenta zace in Parlament: Nu avem nici un semnal favorabil
Politica

Voicu, suparat ca proiectul votului prin corespondenta zace in Parlament: Nu avem nici un semnal favorabil

Deputatul Mihai Voicu, presedintele Comisiei de Cod Electoral, reclama lipsa de vointa politica din partea grupurilor parlamentare, macar de a discuta pe marginea acestui proiect de lege si sustine ca din nefericire nu exista majoritatea necesara pentru a impune o accelerare a acestui proiect.

In consecinta, PNL a decis ca tema motiunii de cenzura din 5 iunie sa fie votul prin corespondenta, pentru ca nu exista vointa politica pentru discutarea proiectului de lege aflat in Parlament. Precizarea a fost facuta la RFI de vicepresedintele PNL, deputatul Mihai Voicu, presedintele Comisiei de Cod Electoral.

Mihai Voicu aminteste ca „acum aproape doua luni, parlamentarii Partidului National Liberal si anume toti deputatii si senatorii au depus in procedura parlamentara un proiect de lege cu privire la votul prin corespondenta. Si vreau sa fac doua precizari. Prima este ca inainte de a fi depus, acest proiect a fost trimis spre consultare tuturor grupurilor parlamentare, precum si Guvernului, la cabinetul primului-ministru. Am lasat mai mult de doua saptamani acest timp de consultare, din pacate n-am primit nici o observatie nici din partea grupurilor parlamentare si nici din partea Guvernului (…). Cea de-a doua precizare pe care vreau s-o fac este ca nu avem pretentia perfectiunii sau a adevarului absolut. Suntem de acord ca poate fi un proiect ce poate fi imbunatatit, insa ceea ce am remarcat a fost lipsa de vointa politica din partea grupurilor parlamentare macar de a discuta pe marginea acestui proiect de lege. Proiectul este depus in Parlament, din nefericire nu avem majoritatea necesara pentru a impune o accelerare a acestui proiect”.

Intrebat in ce conditii ar putea obtine PNL un consens pe tema votului prin corespondenta, Mihai Voicu a raspuns: „Ne-am dorit sa obtinem un consens, insa momentan, acest proiect nu avanseaza, din partea majoritatii nu avem nici un semnal favorabil, in afara de cateva declaratii publice de complezenta, le-as spune, nu am simtit ca e vointa puternica de a discuta acest proiect, acesta este si motivul pentru care am recurs la un mijloc constitutional, care se numeste motiunea de cenzura”.

Stiri pe aceeasi tema

PNL amana acordul USL pentru infiintarea comisiei de ancheta a activitatii CEC Bank

Bogdan

Parlamentul are pe ordinea de zi Legea privind completul de 5 judecatori ICCJ care nu va putea da sentinte mai grele decat in prima instanta

Cristiana Petrariu Bota

Nicusor Constantinescu, presedinte CJ Constanta a fost audiat de DNA intr-un caz de abuz in serviciu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult