14.2 C
România
20 octombrie 2021
DAN VOICULESCU, termen devansat pentru judecarea cererii de stramutare a dosarului ICA
Politica

Voiculescu, atac la Ponta: Masurile din Codul Fiscal care ar fi avut un impact macroeconomic, nu au mai fost introduse

Dan Voiculescu a lansat un atac fara precedent la Victor Ponta. Voiculescu ii transmite premierului ca nu are de ce sa se laude cu noul Cod Fiscal, in conditiile in care toate masurile care ar fi avut un impact macroeconomic nu au mai fost introduse in actul normativ.

„Ma intreb de ce se lauda guvernul Ponta cu Noul Cod Fiscal: stia ca minte sau a fost neputincios?”, scrie Voiculescu pe blogul sau.

Fondatorul Partidului Conservator a precizat ca intreaga dezbatere pe tema noului Cod se poate rezuma prin formula „mult zgomot pentru nimic”.

Voiculescu sustine ca oamenii de afaceri au primit cu „entuziasm” noul proiect de Cod Fiscal, insa „minunea a durat trei zile”, in conditiile in care au fost eliminate toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic:

Noul Cod Fiscal a fost adoptat de Camera Deputatilor. Proiectul ajunge pentru a doua oara la Cotroceni

– reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%

– eliminarea taxei pe constructii speciale

– reducerea accizelor la carburanti

Singura masura care a ramas este reducerea TVA de la 24% la 20%, ceea ce va ajuta consumul, si implicit productia, dar mai ales importul, mai scrie Voiculescu.

Noul Cod fiscal, reexaminat in urma cererii lui Klaus Iohannis, a trecut de Parlament, urmand sa fie transmis presedintelui spre promulgare. Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, a aprobat joi legea cu 279 voturi „pentru”, 8 „impotriva” si 5 abtineri.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizeaza reducerea cotei TVA de la 24% la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si de la 20% la 19% incepand de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe constructii incepand de la 1 ianuarie 2017, cu exceptia constructiilor agricole – in acest caz eliminarea impozitului se aplica din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanti de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, a fost reintrodusa in Codul fiscal prevederea potrivit careia consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500 la suta a impozitului pe cladirile si terenurile neingrijite, aceasta aplicandu-se de la 1 ianuarie 2016.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

CAB a dispus, totodata, confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, „care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini”.

Stiri pe aceeasi tema

Bugetul pe 2019 a fost publicat de Ministerul Finantelor. Documentul va fi aprobat sambata in Guvern, iar saptamana viitoare va fi dezbatut in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Dancila, catre Papa Francisc: Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity!

Ioana Badulescu

Ce spune PSD despre posibilitatea ca Legea darii in plata sa fie retrimisa in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult