Volkswagen va decide pana la sfarsitul lunii octombrie in ce tara din Europa de Est va construi noua fabrica multibrand

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 20, 2019 17:59

Volkswagen va decide pana la sfarsitul lunii octombrie in ce tara din Europa de Est va construi noua fabrica multibrand

Grupul Volkswagen AG va decide pana la sfarsitul lunii octombrie unde va construi o noua fabrica multibrand in Europa de Est, a declarat directorul de productie al subsidiarei Skoda, Michael Oeljeklaus, pentru Automotive News.

Cele mai multe sanse le au doua zone din Turcia si o alta din UE, a precizat Oeljeklaus, fara a nominaliza zona din blocul comunitar. Jurnalistii sustin ca VW analizeaza posibilitatea deschiderii unei uzine in Bulgaria.

Brandul VW va fi responsabil cu dezvoltarea fabricii dar productia va fi impartita cu Skoda, a explicat Oeljeklaus. „In ultimii ani am majorat capacitatea de productie la actualele noastre unitati dar lucram intr-adevar la capacitate maxima”, a precizat acesta.

In noiembrie, VW va decide ce modele vor fi produse in noua fabrica, unde activitatea va incepe cel mai devreme la inceputul anului 2023, a declarat Oeljeklaus.

Din cauza constrangerilor provocate de capacitatea de productie din Europa, Skoda a vandut anul trecut cu 100.000 de vehicule mai putin iar situatia s-ar putea repeta in 2019, declara recent seful brandului ceh, Bernhard Maier. Acesta anuntase ca „cel mai probabil” la noua fabrica vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq si Seat Ateca iar unitatea va avea o capacitatea de productie de 350.000 de vehicule, cu posibilitatea dublarii numarului daca va creste cererea.

In 2018, Skoda a produs un numar record de vehicule – 886.100 – la uzinele sale din Mlada Boleslav si Kvasiny (Cehia).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.