Social

VOLUNTARIAT 2015: Ce modificari s-au adus la Legea Voluntariatului. Cum arata o oferta de voluntariat in Turcia

VOLUNTARIAT 2015: Legea voluntariatului a fost modifiata de curand, mcele mai multe dintre schimbari fiind facute in favoarea voluntarilor. Astfel, incheierea contractului de volutariat a devenit obligatorie la desfasurarea acestei activitati, astfel ca partile au atat drepturi, cat si obligatii destul de clare ce trebuie respectate. In vechea lege a voluntariatului acest lucru era optional.

Apoi, voluntariatul este luat in calcul ca experienta profesionala si/sau in specialitate, daca este realizat in domeniul studiilor absolvite. Acest aspect este o noutate ce da, cu siguranta, o mana serioasa de ajutor studentilor, de exemplu, in cazul in care piata muncii nu ofera destule oportunitati adecvate de angajare. Si, pentru a face dovada experientei acumulate prin voluntariat, a fost introdus certificatul de voluntariat (care este insotit de un raport de activitate).

Nu in ultimul rand, noua lege prevede ca activitatea de voluntariat, dovedita prin acel certificat, poate sa ofere un avantaj la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, indiferent ca este vorba de autoritati si institutii publice sau de angajatori persoane fizice/juridice.

La o scurta privire pe net, am gasit un site care ofera mai multe propuneri de voluntariat. Va prezentam doar una dintre ofertele afisate pe voluntar.ro.

Descrierea ofertei

Asociatia Support for Youth Development din Cluj-Napoca anunta selectia a 3 tineri (fete si baieti) pentru a participa la un proiect in Turcia. Aveti in continuare detaliile acestuia:

Titlul proiectului: „Global Warning!”
Tipul proiectului: training international (Erasmus+)
Data desfasurarii: 19-26 martie 2015
Locatia desfasurarii: Izmit, Turcia
Numar de participanti: 3 tineri cu varsta intre 18 si 30 de ani (preferabil voluntari sau tineri interesati de tematica trainingului, lider sau lucrator de tineret)
Deadline inscrieri: pana in 10 februarie 2015 (pe principiul primul confirmat, primul selectat + trimiterea aplicatiei completate)
Partners from: Spain, Hungary, Italy, Latvia, Romania, Greece, Netherlands, Estonia and Turkey

Conditii de participare:
– varsta minima de participare este 18 ani pentru acest eveniment
– se deconteaza 100% din costurile de calatorie dus-intors pana la 275 euro/persoana
– se asigura in proportie de 100% cazarea, masa si materialele pentru proiect
– se achita catre asociatia de trimitere o taxa de participare si pregatire de 200 lei
– nu este nevoie de viza pentru a calatori in Turcia, insa este nevoie de pasaport valabil (vezi mae.ro)
– participarea este certificata Youth Pass

Stiri pe aceeasi tema

Activitatea Uber nu este contestata doar in Romania. Mai multe tari din Europa acuza compania de concurenta neloiala si nerespectarea regulilor

Cristiana Petrariu Bota

PENSII MILITARE – MApN explica ce corectii se vor face la pensiile militare si daca se va trece la plafonare

Ioana Badulescu

Varsta standard de pensionare s-a redus pentru o categorie de salariati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult