Vom avea bere mai ieftina! Un amendament care reduce TVA la berea la halba, adoptat de deputati
Social

Vom avea bere mai ieftina! Un amendament care reduce TVA la berea la halba, adoptat de deputati

Berea la halba va fi mai ieftina. Camera Deputatilor a adoptat un amendament la Codul Fiscal prin care se reduce TVA la berea la draft si la halba, astfel ca acest tip de bere se va ieftini imediat ce hotararea va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis si va aparea in Monitorul Oficial.

Proiectul propus de deputatul Adrian Merka adrian merkase refera la reducerea cotei de TVA la 9% pentru diverse produse alimentare si bauturi, printre care si berea la halba.

Modificarea in acest sens a fost propusa de deputatul Adrian Merka din Comisia pentru buget, finante si banci a Camerei si se refera la “berea incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10”. Initiatorul isi motiveaza propunerea prin aceea ca „S-ar putea colecta mai multe venituri prin cresterea vanzarilor de bere la draft, intrucat adaosul comercial este mai mare in HORECA, iar noi locuri de munca vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai putin calificate, studenti, tineri fara experienta. Astfel, daca prin aceasta masura s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere in zona HORECA, aceasta evolutie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra incasarilor bugetare si a ocuparii fortei de munca, net superioare fata de aceeasi evolutie in zona de retail.”

Potrivit deputatului, nu exista riscuri de implementare a acestei masuri, deoarece „Berea incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10 este singura bautura alcoolic a destinata consumului exclusiv in restaurante, necesitand instalatii specifice de servire detinute de persoane juridice”.

Camera Deputatilor este decizionala iar ordonanta ar trebui votata miercuri in procedura de urgenta. Daca va fi adoptata si modificarea cotei de TVA la berea la halba, legea mai trebuie sa treaca doar de presedintele Iohannis.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

 

Stiri pe aceeasi tema

Averea lui Gabriel Oprea, pusa sub sechestru de DNA

Cristiana Petrariu Bota

Importurile din China prin Portul Constanta, interzise! Inspectorii ANPC se tem ca produsele ar putea fi infectate cu noul coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Vitraliile Turnului cu Ceas de la Palatul Culturii din Iasi s-au deteriorat din cauza concertelor, la mai putin de un an de la receptia lucrarilor de consolidare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult