-3.4 C
România
18 ianuarie 2022
ALDE
Politica

Vosganian: ALDE va urmari dezbaterile pe proiectul de buget, apoi va lua o decizie

ALDE nu si-a anuntat inca pozitia de a sustine sau nu proiectul de buget pe 2016, urmand ca o decizie in acest sens sa fie luata dupa discutarea amendamentelor, a declarat senatorul ALDE, Varujan Vosganian, care a adaugat ca ALDE va face „opozitie rezonabila” si nu va sustine neconditionat Guvernul.

„ALDE, prin aceste dezbateri, isi confirma inca odata rolul asumat de partid de opozitie. Din pacate, singurul partid de opozitie din Parlament. Prin ceea ce facem acum, prin atitudinea pe care o avem, noi definim acest concept de opozitie rezonabila: nu esti impotriva cu tot dinadinsul, in mod patimas, ci atitudinea, cand este impotriva, este temeinica”, a afirmat Vosganian. Vosganian a criticat „aprobarea neconditionata” pentru proiectul Legii bugetului de stat manifestata de PSD si PNL, comentand ca „numai iubirea si supunerea sunt neconditionate”.

ALDE nu va anunta in acest moment cum va vota la buget, a adaugat senatorul, spunand ca va urmari dezbaterile privind amendamentele, mai ales cele ale ALDE, apoi va lua o decizie.

„Tocmai in virtutea opozitiei rezonabile, nu spunem acum ce vom vota. Colegii nostri vor prezenta o seama de amendamente pe parcursul dezbaterilor”, a explicat Vosganian. Varujan Vosganian i-a cerut premierului Ciolos sa faca, pana miercuri, un anunt clar cu privire la majorarea salariului minim pe economie la 1200 de lei. In acelasi timp, senatorul ALDE a afirmat ca formatiunea sa are deja „anumite rezerve” cu privire la modul in care a fost promovat acest proiect, in privinta transparentei, atat in Parlament, cat si in societatea civila, adaugand ca bugetul fost facut „sub semnul grabei”.

Totodata, Vosganian a declarat ca raportul macroeconomic prezentat de Guvern este „un elogiu adus fostei guvernari”, care confirma ca Romania se afla pe locuri fruntase in Uniunea Europeana la multe capitole, insa este pe ultimul loc la veniturile bugetului. „Este primul an din acest secol, pentru ca e greu sa facem referiri la secolul trecut, la metodologiile anilor ’90, cand veniturile bugetare provenite din mediul economic romanesc scad cu 30%”, a afirmat acesta.

„Domnule Ciolos, eu contez pe seriozitatea dumneavoastra si contez si pe faptul ca in urmatoare doua zile veti respecta cadrul legal in vigoare la data la care ati elaborat proiectul de buget”, a incheiat Vosganian, adresandu-se prim-ministrului.

Stiri pe aceeasi tema

Mesajul Alinei Gorghiu de 1 Martie: Zambetul este cel mai frumos martisor

Cristiana Petrariu Bota

Ponta, reactie la Brexit: E nevoie de lideri puternici sa repare ce s-a stricat. S-a votat impotriva unui sistem arogant

Bogdan

PNL cere Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la OUG privind noile masuri fiscale adoptate de Guvern

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult