Varujan Vosganian si Ion Ariton au cerut ca pledoariile sa fie prezentate maine, deoarece "asa a fost tot timpul in cutuma parlamentara
Breaking News

VOSGANIAN, in vizorul ANI pentru avere nejustificata si fals in declaratii

Varujan Vosganian a intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), inspectorii de integritate afirmand ca exista suspiciuni de avere nedeclarata si fals in declaratii. Astfel, ar fi vorba despre un credit nedeclarat de senatorul Vosganian, luat in 2012 si care nu apare in nicio declaratie de avere a acestuia, precum si de suspiciuni de avere nejustificata. Astfel, Agentia Nationala de Integritate a deschis un dosar pe numele lui Varujan Vosganian pentru avere nejustificata si fals in declaratii.

”Conform unor surse conexe Agentiei Nationale de Integritate, suspiciunile inspectorilor de integritate privesc, pe de o parte, posibile sume de bani sau bunuri dobindite de Varujan Vosganian din operatiuni financiare netransparente si/sau nedeclarate. in traducere, se banuieste ca, in spatele lobby-ului facut de Vosganian pentru ca unele companii sa primeasca pret subventionat la gaze, s-ar ascunde stimulari financiare. Cointeresari. Sau, daca preferati, mita”, a scris si jurnalistul Catalin Prisacariu pe blog.

HotWeek.ro iti recomanda si: Vosganian a demisionat din noul PNL. Demisia si-a anuntat-o pe blog

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei (decembrie 2006 – decembrie 2008), a fost acuzat de procurori DIICOT de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz – InterAgro.

Procurorii DIICOT au cerut de doua ori aviz din partea Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian, dar ambele cerere au fost respinse de senatori, in octombrie 2013 si respectiv februarie 2015.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere postate pe site-ul Senatului, Vosganian detine un teren de 125 de metri patrati in Voluntari, cumparat in 2005, o casa de 208 metri patrati in Voluntari cumparata in 2007, o alta in satul Cotofanesti, mostenita, si un apartament in Bucuresti, cumparat in 2008, titularul cladirilor fiind sotia sa, Mihaela Vosganian.

HotWeek.ro iti recomanda si: Cum a reusit Vosganian sa-i induplece pe colegii senatori sa nu-i ridice imunitatea

El nu are masini, nici bunuri mobile sub forma de bijuterii sau obiecte de arta a caror valoare totala sa depaseasca 5.000 de euro.

Vosganian are un credit la Alfa Bank, de 130.000 de euro, contractat in 2007 si scadent in 2032, si trei conturi de depozit la BCR, de 7.545 de euro, 35.000 de lei si 120.000 de lei.

In ultimul an fiscal incheiat, el a avut venituri salariale de 119.611 lei, din care 48.249 de lei a incasat din activitatea de ministru al Economiei, 15.754 de lei din activitatea de senator, 52.014 lei ca editor de publicatie la Uniunea Armenilor din România si 4.594 de lei pentru activitatea de cercetator la Institutul National de Cercetari Economice.

La acestea s-au adaugat venituri din drepturi de autor de 25.000 de lei si indemnizatii acordate conform Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Române din decembrie 1989, de 21.600 de lei, „donate integral”.

Sotia sa a avut venituri de 38.159 de lei din salariul de conferentiar universitar la Universitatea Nationala de Muzica si de 1.400 de lei din drepturi de autor.

Stiri pe aceeasi tema

Raportul secret al RISE Project dezvaluie reteaua infractionala a lui Liviu Dragnea. Tel Drum este firma prin care ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale

Ioana Badulescu

Ultima zi din viata lui Mircea Albulescu: Traversand Piata Romana, intr-un cor de claxoane si injuraturi

Cristiana Petrariu Bota

Istoria Zilei Nationale a Romaniei. Incepand din 1990, pe 1 decembrie se sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei prin parade militare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult