-1.3 C
România
30 noiembrie 2020
Votul electronic. Asociatia M10 cere sustinere de la presedintele Iohannis
Politica

Votul electronic. Asociatia M10 cere sustinere de la presedintele Iohannis

VOTUL ELECTRONIC AR PUTEA FI FOLOSIT DE ROMANI LA ALEGERERILE LOCALE, PARLAMENTARE, EUROPARLAMENTARE SAU PREZIDENTIALE. Asta daca va fi adoptat un proiect de lege initiat de Asociatia M10, care cere ajutor de la presedintele Klaus Iohannis. Monica Macovei vrea ca presedintele sa sustina proiectul de lege privind votul electronic, despre care spune ca este destinat tuturor romanilor din tara si strainatate care doresc sa voteze electronic.

Monica Macovei, presedintele asociatiei M10, a depus astazi, 9 martie 2015, la Comisia Parlamentara pentru Codul electoral proiectul de lege privind votul electronic. Acesta va permite votarea electronica la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale si la referendumuri.

Te-ar putea interesa si: NOILE LEGI ELECTORALE: Numar fix de parlamentari, pragul electoral se mentine la 5%

Potrivit proiectului de lege, exercitarea dreptului de vot in varianta electronica se va executa in preziua stabilita pentru alegerile in varianta clasica (pe buletine de vot pe hartie), intre orele 7.00 si 21.00 ( ora locala). Reprezentantii birourilor electorale vor scana documentele de identitate ale alegatorilor, pentru a preveni eventualele fraude electorale si eventuala dublare a votului. Alegatorii vor primi, la solicitarea lor, de la primarii sau reprezentante diplomatice, cate un token, asemanator, din punct de vedere al fiabilitatii si securitatii, cu cele folosite pentru operatiunile de e-banking, pe care il pot utiliza si pentru alte aplicatii online. Pentru a intra in posesia token-ului, solicitantii trebuie sa faca o solicitare, fie prin posta, fie personal, adresata primariei de resedinta sau reprezentantei consulare, dupa caz, cerere insotita de o copie legalizata dupa actul de identitate.

Monica Macovei, initiatoarea proiectului si candidata la functia pentru Presedintia Romaniei, ii invita atat pe reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, cat si pe Presedintele Klaus Johannis sa dezbata si sa sustina acest proiect.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriela Podasca este noul purtator de cuvant al PSD

Cristiana Petrariu Bota

PMP se pregateste de o noua politica. Cristi Diaconescu: Nu copiati modelele altora. O noua politica in Romania inseamna adevar

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu, ALDE: Alegerile anticipate ar duce la o paralizie a institutiilor statului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult