Sedinta la PSD. Demisii si mutari in Guvern, Olguta Vasilescu pleaca de la Ministerul Muncii, Tudorel Toader ramane la Justitie. UPDATE
Breaking News

Votul pe cererea de reexaminare a noului Cod Fiscal va fi amanat, au decis liderii Coalitiei

Votul pe cererea de reexaminare a noului Cod Fiscal va fi amanat, au decis liderii Coalitiei. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca liderii coalitiei au decis sa amane votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod Fiscal pentru sesiunea parlamentara ordinara. Potrivit Agerpres, coalitia le-a propus reprezentantilor Opoziției ca joi sa aiba o intalnire pe această tema. L sedinta coalitiei de guvernare a participat si premierul Victor Ponta.

„Am avut o discuție în coaliție cu privire la pașii de urmat în legătură cu luarea în dezbatere a solicitării președintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Așa cum bine știți, a fost o întâlnire tehnică, la care au fost prezenți specialiști de la toate partidele. Urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a adăugat că decizia politică nu poate fi luată luni, având în vedere că subiectul este unul extrem de important, nu numai pentru bugetul de anul viitor, dar și pentru viitorul României.

„Am avut o discuție foarte bună cu primul-ministru și cu colegii din coaliție și propunerea noastră este ca în această săptămână, o zi posibilă ar fi joi, și sperăm ca și colegii din opoziție să fie de acord și să avem o întâlnire a liderilor politici ca, pe baza discuțiilor tehnice care au avut loc, să luăm decizia politică în așa fel încât în sesiunea normală să dăm votul pe această solicitare a președintelui”, a precizat acesta.

Victor Ponta si ministrii Finantelor, Muncii si Educatiei vor discuta despre majorarea salariilor din invatamant

El a afirmat că, practic, în aceste condiții, nu se mai poate vorbi de sesiune extraordinară a Parlamentului.

„Eu cred că este mult mai important să măsurăm de două ori și să tăiem numai o dată, dar să fim siguri pentru că, repet, este o temă extrem de importantă. (…) Noi credem că este nevoie de timp pentru ca fiecare partid politic, până la întâlnirea pe care, repet, sper ca și colegii din Opoziție să o accepte să fie joi, să știm fiecare ce punct de vedere susținem și în urma acelei discuții Putere — Opoziție să avem un punct de vedere comun care să ne dea garanția tuturor că modificările aduse Codului fiscal fac ca în România lucrurile să fie stabile”, a spus Liviu Dragnea.

Despre amânarea luării unei decizii pe Codul fiscal, Dragnea a precizat că „a fost nevoie de mai multe analize și este nevoie în continuare de mai multe analize, ceea ce se va întâmpla în zilele următoare”.

Liviu Dragnea, despre noul Cod Fiscal: S-a ajuns la o propunere. Vom decide la intalnirea liderilor politici

„Vor fi discuții, din nou, în comisiile de specialitate, probabil, colegii din Parlament vor lua o decizie în sensul acesta, dar, repet, cea mai importantă este întâlnirea din această săptămână”, a mai afirmat președintele interimar al PSD.

Articole asemănătoare

ALERTA de canicula pentru zilele urmatoare. ANM a extins avertizarea Cod Portocaliu pana miercuri

Lucy Ionesco

Ministerul Muncii va anunta calendarul platii pensiilor pe anul 2021

Ioana Badulescu

VOSGANIAN, in vizorul ANI pentru avere nejustificata si fals in declaratii

Lucy Ionesco