Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor
Politica

Votul prin corespondenta, dezbatut la Senat in procedura de urgenta

Votul prin corespondenta intra in procedura de urgenta la Senat. Senatorii au aprobat, miercuri, dezbaterea proiectului privind votul prin corespondenta in procedura de urgenta, astfel ca legea ar putea fi votata chiar luni. Amendamentele pot fi depuse pana luni dimineata, proiectul de lege privind votul prin corespondenta urmand a fi votat si aplicat la alegerile din 2016.

Astfel, amendamentele la proiectul de lege privind votul prin corespondenta vor putea fi depuse pana luni la ora 10.00, Comisia speciala pentru elaborarea Codului electoral trebuind sa discute amendamentele si sa dea un raport in timp util pentru a putea intra la vot tot luni, la ora 17.00.

„Am hotarat sa trimitem acest proiect de lege tuturor senatorilor, am stabilit pana luni, la ora 10.00, termen de depunere a amendamentelor. Amendamentele se vor depune la Comisia speciala pentru elaborarea Codului electoral si avem promisiunea ca pana luni, la ora 13.00, cand avem Birou permanent, sa avem si raportul Comisiei. Vrem sa ne respectam un angajament de a rezolva in timp util si adopta aceasta lege in Parlament, astfel incat la alegerile viitoare, din 2016, romanii sa voteze neingradit”, a anuntat, miercuri, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, dupa sedinta Biroului permanent.

ALEGERI LOCALE 2016: ALDE a validat calendarul de actiuni luand in considerare ca alegerile vor avea loc in mai – iunie 2016

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Dragnea catre Diaspora: Vom infiinta atatea sectii de votare cate sunt necesare

Tariceanu a reiterat insa faptul ca in opinia sa „modalitatea de vot prin corespondenta este una complicata, birocratica, greoaie”.

„Impreuna cu colegii din ALDE vom propune amendarea legii, o procedura mai simpla in baza careia, folosind modelul german, cetatenii romani care vor sa voteze se inregistreaza la ambasada sau la consulat astfel incat autoritatile sa poata dimensiona sectiile de votare. Nu au altceva de facut decat in ziua votului vin si isi exercita dreptul de vot”, a explicat Tariceanu.

El sustine ca „nu e obligatoriu sa fie vot prin corespondenta, ci trebuie urmarit doar interesul cetateanului, nu al partidelor. „Interesul cetateanului este sa fie cat mai putin tracasat, pus pe drumuri, obligat sa faca birocratie. Dar optiunea Parlamentului va fi suverana”, a adaugat Tariceanu, citat de Agerpres.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Vlad Mixich, numit sef la Agentia Nationala a Medicamentului. Un cunoscut medic: Urmeaza Tolontan la Sanepid?

Delia Ion

ALEGERI LOCALE 2016: Cristian Busoi vrea sa candideze la Primaria Capitalei din partea PNL

Cristiana Petrariu Bota

UNPR spune NU la motiunea de cenzura a PNL

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult