Votul prin corespondenta, prezentat astazi de presedintele Camerei Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 7, 2015 09:46

Votul prin corespondenta, prezentat astazi de presedintele Camerei Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va prezenta, luni, principiile care stau la baza votului prin corespondenta. Intr-o postare pe Facebook, Valeriu Zgonea a precizat ca isi doreste o dezbatere publica pe aceasta tema si a adaugat ca trebuie avute in vedere resursele necesare astfel incat procesul de vot sa fie unul corect, care sa garanteze romanilor din afara tarii exercitarea fara probleme a acestui drept fundamental.

“Maine (n.r.-luni) voi prezenta principiile care stau la baza legii votului prin corespondenta si imi doresc sa avem o dezbatere in spatiul public pe aceasta tema. E important sa ne mobilizam pentru a avea cat mai repede un proiect de lege al votului la distanta si sa integram opiniile din mediul academic, institutional si cele ale societatii civile.

PSD l-a mandatat pe Zgonea sa elaboreze un set de principii privind votul prin corespondenta

Trebuie sa avem in vedere resursele necesare astfel incat procesul de vot sa fie unul corect, care sa garanteze romanilor din afara tarii exercitarea fara probleme a acestui drept fundamental. Diaspora inseamna Romania. E datoria statului sa contribuie in mod real, inclusiv prin personalul din reprezentantele noastre in afara granitelor, la cresterea participarii diasporei la viata publica din Romania”, a scris Zgonea duminica, pe pagina sa de Facebook.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.