Economie

Vrei sa fii fermier? Statul iti da gratis teren la tara, pe care sa-ti construiesti si casa. Cu o conditie

Vrei sa fii fermier? Statul ti-ar putea da gratis teren la tara, pe care sa-ti construiesti si casa, dar cu conditia de a incepe o afacere de succes. Masura face parte dintr-un proiect de lege aflat in Parlament si care asteapta sa primeasca votul alesilor pentru a putea fi aplicata cat mai repede. Conform legii, tinerii care se intorc la tara vor primi pana la 50 de hectare de teren gratis, pe care isi vor putea dezvolta o ferma, construi si casa si accesa fonduri europene. Limita de varsta este 40 de ani.

Deputatul PNL Vasile Iliuță, inițiatorul legii, consideră că acordarea a 50 de hectare din patrimoniul statului tinerilor fermieri, România va oferi un argument puternic celor plecați în străinătate să revină în țară pentru a începe o afacere de succes.

Concret, legea prevede concesionarea sau arendarea terenurilor – maximum 50 ha/fermier – aparținând domeniului public și privat al statului aflate în exploatarea societăților naționale, a instituțiilor și stațiunilor de cercetare și producție agricolă și a unităților de învățământ agricol și silvic, cu prioritate, tinerilor fermieri de până la 40 de ani, în vederea înființării unor ferme model.

Vezi si: AFACERI LA SATE 2016. Fonduri europene pentru pensiuni agro-turistice, service-uri auto, ateliere de croitorie, cabinete medicale sau veterinare

”Vreau să primească tinerii din terenurile ADS-urilor. La ora actuală statul are și terenuri neproductive, nu se plătește arendă pe acestea, și tinerii au nevoie de pământ. Limita de vârstă este sub 40 de ani. Dacă ne uităm astăzi toți tinerii pleacă din țară care merg să se angajeze ca zilieri în exploatațiile agricole spaniole sau italiene. Avem un mare câștig, avem acești oameni care au căpătat o experiență fantastică acolo, și dacă am fi capabili să le dăm câte 50 de hectare am reuși să refacem satele românești. Acolo își va face casă, își va construi exploatația, va putea lua fonduri europene, va fi un argument puternic pentru românii din străinătate să se întoarcă în țară. Îi rog pe colegii mei să sprijine această inițiativă” a spus Vasile Iliuță.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF: Doua declaratii nu mai trebuie depuse obligatoriu in 2017

Cristiana Petrariu Bota

Cei mai bogati romani fenteaza statul la plata taxelor. ANAF a inceput o investigatie

Cristiana Petrariu Bota

Plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar va deveni obligatorie din 2018

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult