Ninsori si viscol in Romania. Raed Arafat: Vor fi trimise generatoare in localitatile fara energie electrica
Externe

Vreme la extreme in Europa, in mai multe tari soferii au fost blocati de zapada

Europa se confruntă în continuare cu vreme la extreme. În Ungaria, şoferii au fost blocaţi pe şosele de ninsori, în Croaţia sunt inundaţii, iar mai multe localităţi din Bulgaria au fost lovite de o furtună cu forţă de uragan.

În Ungaria, ninsoarea a îngreunat circulaţia rutieră în oraşe şi a dus la închiderea mai multor şosele. Şoferii care s-au înhămat la drumuri lungi au rămas cu autoturismele blocate în zăpadă sau au derapat şi au avut nevoie de ajutor.

În Danemarca, vântul şi temperaturile scăzute au dat naştere unui peisaj hibernal fermecător. Valurile împinse cu forţă la mal au împietrit când s-au lovit de piloni, de garduri sau de plante. De pildă, această casă de vacanţă aflată foarte aproape de apă a fost prinsă într-o carcasă de gheaţă.

Croaţia, pe de altă parte, continuă să se confrunte cu inundaţii grave. În numeroase regiuni a fost decretată stare de alertă din cauza viiturii care a intrat în sute de case. Mai grav este că nivelurile râurilor continuă să crească ameninţător. Cum numeroase şosele au fost acoperite de ape, cinci sute de localnici izolaţi din cauza şuvoaielor au fost salvaţi cu ajutorul bărcilor.

În Bulgaria, vântul a suflat cu forţă de uragan. Rafale de peste 160 de kilometri pe oră au luat pe sus acoperişurile caselor şi au smuls copaci din rădăcină. Zeci de construcţii din oraşul Vrata au fost grav avariate.

Stiri pe aceeasi tema

Zona euro se pregateste pentru intrarea Greciei in incapacitate de plata. Grecii isi scot in masa banii din bancomate

Cristiana Petrariu Bota

CE propune sa se renunte la practica trecerii de la ora de vara la ora de iarna. Juncker: Oamenii asta doresc si o vom face

Ioana Badulescu

RAPORT CE: Rata somajului in Europa, cea mai scazuta din istorie. Care sunt cele mai performante intreprinderi din UE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult