13.1 C
România
21 septembrie 2021
Cum va fi vremea de Craciun - Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru perioada 14-27 decembrie
Meteo

Cum va fi vremea de Craciun – Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru perioada 14-27 decembrie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat, luni, cum va fi vremea de Craciun, pana aproape in Ajun de Revelion. Potrivit prognozei meteo pentru perioada 14-27 decembrie, vremea va fi mai calda fata de normalul lunii decembrie, cu temperaturi care pot ajunge in unele zone din Romania pana la 8 grade Celsius. Dupa 21 decembrie, aproape de Craciun, se vor inregistra precipitatii – cel mai probabil sub forma de ploi si burnita – iar de Craciun sunt asteptate valori termice mai scazute.

Prognoza meteo pentru perioada 14 – 27 decembrie pentru fiecare regiunie din Romania

BANAT

Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada, dupa primele doua zile ale intervalului de prognoza, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime va creste, de la 6 grade la inceput, pana la aproximativ 8 grade in intervalul 16 – 21 decembrie. Apoi valorile termice vor marca o usoara scadere, spre 5…6 grade la finalul celei de a doua saptamani.

Noaptea, vor fi temperaturi medii minime de aproximativ 2 grade in primele doua nopti, apoi de 0…1 grad.

Vor fi ploi slabe in jurul datei de 16 decembrie. Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 21 decembrie.

CRISANA

In intervalul 16 – 21 decembrie vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada, iar media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 8 grade. In primele doua zile si, din nou, spre finalul celei de a doua saptamani, media maximelor va fi usor mai scazuta, de 4…5 grade.

Noaptea vor fi in medie intre -1 si 2 grade, cu cele mai ridicate valori la inceputul intervalului si cele mai scazute la sfarsitul acestuia.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata dupa data de 21 decembrie.

TRANSILVANIA

In timpul zilei, temperaturile vor fi mai ridicate decat cele normale perioadei si nu va avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendinta de usoara scadere, spre norma de aproximativ 2 grade a
perioadei, in ultimele zile din cea de a doua saptamana.

Noaptea, temperaturile vor fi predominant negative, situate in jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade, exceptand primele doua nopti, cand aceasta medie va fi usor pozitiva, de 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in jurul datei de 16 decembrie si dupa 21 decembrie.

MARAMURES

Vremea va fi relativ calda pentru aceasta data la inceputul si sfarsitul intervalului de prognoza, cand vor fi temperaturi maxime in jurul a 4 grade, in medie, dar va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada in intervalul 16 – 21 decembrie, cand se va inregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6…7 grade.

Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, in medie, intre -2 si 2 grade, cu cele mai ridicate valori la inceputul intervalului de prognoza si cele mai scazute la sfarsit. Vor fi posibile precipitatii slabe in jurul datei de 16 decembrie, iar dupa 21 decembrie probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ va fi in crestere.

MOLDOVA

In general, pe parcursul intregului interval de prognoza, media temperaturilor maxime va fi apropiata de cea normala specifica perioadei de referinta, aceasta urmand a se incadra intre 2 si 5 grade, cu cele mai mici valori in intervalul 16-20 decembrie si din nou spre finalul celei de a doua saptamani.

Regimul termic nocturn nu va avea variatii semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse in medie intre -2 si 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scazute (si sub -4 grade) in noptile din perioada 22-25 decembrie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi in crestere in intervalul 20-27 decembrie, dar burnita si ploi slabe se pot semnala, trecator, si in prima saptamana de prognoza.

DOBROGEA

In mare parte a intervalului de prognoza, regimul termic ziua si noaptea se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei si va caracteriza o vreme calda.

Astfel, media maximelor va fi cuprinsa intre 5 si 8 grade, cu cele mai mici valori in intervalul 16-19 decembrie, iar cea a minimelor se va incadra intre 2 si 4 grade, cu posibilitatea unor valori mai scazute (si sub 0 grade) in noptile din perioada 22-25 decembrie. Ploi slabe se vor semnala in prima zi a intervalului, dar temporar si in perioada 19-27 decembrie, in timp ce in restul intervalului, trecator, este posibil sa apara burnita.

MUNTENIA

In primele doua zile vremea va fi calda, cu o medie regionala a maximelor de 7…8 grade, urmand ca in perioada 16-19 decembrie aceasta sa scada spre valori de 4…5 grade, in timp ce cea de a doua saptamana va fi caracterizata de temperaturi diurne medii, relativ constante, in jurul a 5…6 grade. Regimul termic nocturn nu va avea variatii semnificative,
astfel minimele vor fi cuprinse in medie intre -2 si 2 grade (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scazute (si sub -4 grade) in noptile din perioada 23-27 decembrie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi in crestere in intervalul 20-27 decembrie, dar burnita si ploi slabe se pot semnala, trecator, si in prima saptamana de prognoza.

OLTENIA

Primele doua zile vor caracteriza o vreme calda, cu o medie regionala a maximelor de 7…9 grade, urmand ca in perioada 16-20 decembrie aceasta sa scada spre valori in jurul a 4 grade, in timp ce cea de a doua saptamana va fi caracterizata de temperaturi diurne medii, relativ constante, in jurul a 5…6 grade. Regimul termic nocturn nu va avea variatii semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse in medie intre -1 si 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scazute (si sub -3 grade) in noptile din perioada 23-27 decembrie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi in crestere in intervalul 20-27 decembrie, dar burnita si ploi slabe se pot semnala, trecator, si in prima saptamana de prognoza.

LA MUNTE

Prima saptamana va fi caracterizata de o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre 1 si 4 grade si cea a minimelor intre -4 si 2 grade. Ulterior, pe parcursul celei de a doua saptamani, va avea loc un proces de racire treptata, astfel incat valorile diurne vor scadea spre medii de -2…0 grade, iar cele noctune spre medii de -6…-4 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, in general slabe cantitativ, va fi in crestere in intervalul 21 – 27 decembrie.

 

Stiri pe aceeasi tema

Ieri a fost cea mai rece zi de 16 iunie din ultimii 50 de ani: temperaturile au scăzut şi cu peste 14 grade

Teodora Badescu

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus sefilor structurilor de situatii de urgenta sa monitorizeze zonele cu risc de inundatii

Corina Alexandru

Meteo: ANM anunta ploi, descarcari electrice si intensificari ale vantului in Bucuresti pana sambata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult