Cum va fi vremea pe 1 Decembrie: Ger in mare parte a tarii, se arata intr-o actualizare a prognozei ANM

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 30, 2018 02:03

Cum va fi vremea pe 1 Decembrie: Ger in mare parte a tarii, se arata intr-o actualizare a prognozei ANM

Vremea se mentine deosebit de rece in toata tara, pe parcursul noptilor si al diminetilor urmand sa fie ger in mare parte a tarii, se arata intr-o actualizare a prognozei ANM valabila pentru perioada 29 noiembrie – 2 decembrie. Mai jos puteti citi prognoza emisa de ANM pana pe 9 decembrie.

In Bucuresti, vineri, cerul va fi partial noros dar nu va mai ninge. Temperatura maxima va fi de -3 grade, iar minima va fi de -7 grade Celsisus.

In tara se vor inregistra urmatoarele maxime: Brasov: -3 grade, Constanta: -1 grad, Suceava: -10 grade, Baia Mare: 0 grade, Cluj-Napoca: -2 grad, Iasi: -7 grade, Craiova: -4 grade, Timisoara – 0 grade.

Sambata, in Capitala, cerul va fi mai mult senin, insa se face mai frig pe timpul noptii. Temperatura maxima inregistrata pe timpul zilei va fi tot de -3 grade, iar noaptea coboara pana la -10 grade.

Duminica, in Bucuresti, se incalzeste usor fata de zilele precedente. Maxima va fi de zero grade, iar minima ramane constanta la -10.

VREMEA IN TARA PANA PE 9 DECEMBRIE

Vremea continua sa se raceasca in urmatoarea perioada, potrivit prognozei meteo pentru intervalul 26 noiembrie – 9 decembrie, transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

Banat

Vremea se raceste treptat, dar accentuat in aceasta regiune, iar media temperaturilor maxime scade de la 12 grade in 26 noiembrie, pana la 1 grad in 30 noiembrie. Din 3 decembrie media revine la 7 grade si se mentine constanta. Temperaturile minime scad, de asemenea, ajungand la -8 grade in 30 noiembrie. Dupa aceasta data ajung la 1 grad Celsius.

Se vor semnala precipitatii in perioada 26 – 29 noiembrie, dar si intre 3 si 9 decembrie.

Crisana

Vremea se raceste in Crisana: din prima zi a intervalului prognozat cand vor fi 12 grade Celsius, spre 1 grad in 30 noiembrie. La inceputul lunii decembrie, se incalzeste usor.

Noaptea, temperaturile vor fi scazute, de asemenea: de la o medie regionala de 8 grade in prima dimineata, la -9 grade in noaptea de 30 noiembrie / 1 decembrie.

Se vor semnala ploi in perioada 26-29 noiembrie, cand vor fi insemnate cantitativ, dar si in intervalul 3-9 decembrie cand vor fi moderate.

Transilvania

Media regionala a temperaturilor maxime va marca o scadere treptata de la 10 grade, in prima zi, pana la -2 grade in data de 30 noiembrie, apoi va creste usor spre 2 – 4 grade.

Noaptea, temperaturile vor scadea accentuat: de la minime de 4 grade la inceputul intervalului, pana la valori sub limita de ger, in medie de -15…-14 grade.

Se vor semnala ploi moderate cantitativ in perioadele 26-29 noiembrie si intre 3 si 9 decembrie.

Maramures

Si in aceasta regiune temperaturile scad, de la 9 grade in prima zi a intervalului la 0 grade in prima zi din decembrie. Temperaturile minime vor fi in scadere accentuata, de la 6 grade la inceputul intervalului, spre -12 grade, in noaptea de 30 noiembrie / 01 decembrie, astfel incat vremea va deveni geroasa.

Se vor semnala precipitatii, moderate cantitativ, in perioadele 26-29 noiembrie si intre 3 si 9 decembrie.

Moldova

Pana la finalul lunii noiembrie, temperatura aerului va fi in scadere accentuata.

Temperaturile maxime vor scadea de la o medie de aproximativ 2 grade la inceput, pana spre -6 grade in ultima zi, iar la cele nocturne, de la o medie de 0 grade, pana la -15 grade in 30 noiembrie dimineata, astfel vremea devenind geroasa.

Se vor semnala ploi in intervalele 26-29 noiembrie si 3-9 decembrie.

Dobrogea

In prima zi a intervalului prognozat, media temperaturilor maxime ajunge la 12 grade, iar de aici va scadea pana la -2 grade in 30 noiembrie. Pe parcursul noptii, minimele coboara de la 5 grade pana la -8 grade Celsius. Ulterior, temperatura aerului va creste.

Sansele de ploaie vor fi ridicate in perioadele 26-29 noiembrie, dar si 6-9 decembrie.

Muntenia

Media regionala a maximelor va scadea de la 9 grade la inceput, pana la -4 grade in 30 noiembrie, iar cea a minimelor de la 2-3 grade in primele doua dimineti, spre -11 grade in 1 decembrie.

Sanse mari de precipitatii insemnate cantitativ sunt in intervalul 26 – 29 noiembrie, dar si dupa 6 decembrie, cand vor fi in general slabe.

Oltenia

Media regionala a maximelor va fi in scadere de la 4…5 grade la inceputul intervalului, pana la -3 grade in data de 30 noiembrie, iar cea a minimelor va cobori spre -11 grade pana la 1 decembrie.

Ulterior, temperatura maxima aerului va creste. In 5 decembrie, maxima variaza intre 6 – 7 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este ridicat dupa 26 noiembrie si dupa 6 decembrie.

La munte

Temperatura medie a aerului va fi in scadere spre -7 grade pana in 29 noiembrie, apoi in crestere spre 2 grade pana in ziua de 4 decembrie si din nou in scadere la sfarsitul intervalului. Media minimelor va fi in scadere, de la 1 grad in prima dimineata, pana la -13 grade in 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasa.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioadele 26-29 noiembrie si 3-9 decembrie.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.