5.1 C
România
29 noiembrie 2021
Vremea de 1 Mai: Temperaturi ridicate, cu exceptia unor scurte ploi de vara. Pe 30 aprilie si 1 Mai vor fi 29 de grade Celsius
Meteo

Vremea de 1 Mai: Temperaturi ridicate, cu exceptia unor scurte ploi de vara. Pe 30 aprilie si 1 Mai vor fi 29 de grade Celsius

VREMEA DE 1 MAI – Vreme extrem de frumoasa in mini-vacanta de 1 Mai. Meteorologii au anuntat temperaturi de vara pe 30 aprilie si in prima zi a lunii mai, cu exceptia unor scurte ploi in vestul tarii. Temperaturile vor urca pana la 29 de grade Celsius, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In noaptea de joi spre vineri, se vor semnala o serie de ploi de vară în special în zone din vestul, centrul şi nordul ţării, începând de sâmbătă regimul termic va deveni unul deosebit de cald pentru această perioadă.

„Mini-vacanţa de 1 Mai va beneficia, din punct de vedere meteorologic, de o vreme frumoasă. Pentru început, aşteptăm în noaptea de joi spre vineri câteva precipitaţii, în special în partea de vest, centru şi nord a ţării, cu uşoare intervale în care o să avem ploi de vară. Dacă este să luăm în considerare regimul de temperaturi de la această dată, putem să spunem că suntem cu valori termice cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar.

Ar fi bine să precizăm că deja luna aprilie din acest an înregistrează un record în ceea ce priveşte abaterea termică pozitivă, de 3,9 grade Celsius faţă de normalul climatologic al acestei luni, fiind cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice. În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, ne aşteptăm să înregistrăm un record, în topul primelor cinci luni cele mai secetoase, pentru că media precipitaţiilor, de la începutul lunii şi până în prezent, este de 15 l/mp”, a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Estimarile ANM arata ca în zilele de 30 aprilie şi 1 Mai, temperaturile vor urca până spre 28-29 de grade Celsius, asadar vor fi adevarate zile de vara.

„După ziua de sâmbătă, urmează veşti bune. Temperaturile se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14-15 grade Celsius şi 29 de grade, în zonele din partea sudică şi vestică a ţării. De asemenea, pe Litoral se vor înregistra valori termice cuprinse între 18 şi 24 de grade, deci vom avea o vreme însorită. Pentru zona de munte ne aşteptăm să avem intervale scurte cu ploi de vară caracteristice, pentru că regimul de temperaturi este unul mai degrabă specific pentru sfârşitul lunii mai.

Aşadar, în general, vom avea o vreme prielnică pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. În zona de sud, de vest, chiar şi în zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru că, practic, la scara întregii ţări, de la Litoral până la zona montană, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie şi 1 Mai este posibil, însă, ca în zona montană să existe probabilitatea de apariţie, pentru scurte intervale de timp, a precipitaţiilor, dar foarte slabe cantitativ”, a mai spus Mateescu pentru Agerpres.

Stiri pe aceeasi tema

METEO SEPTEMBRIE: Cum va fi vremea in weekend si saptamana viitoare

Cristiana Petrariu Bota

PROGNOZA METEO. Vremea se raceste, abia la sfarsitul saptamanii ne asteptam la temperaturi in urcare

Cristiana Petrariu Bota

ANM a anuntat cum va fi vremea pana pe 14 decembrie

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult