-3.4 C
România
19 ianuarie 2022
VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015: Cum va fi VREMEA de Sarbatori
Meteo

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015: Cum va fi VREMEA de Sarbatori

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015: Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a dat publicitatii prognoza meteo de Craciun si Revelion, dar si in primele zile din luna ianuarie. Meteorologii sustin ca vremea va fi deosebit de calda de Craciun, insa situatia se va schimba dupa data de 26 decembrie, astfel ca inainte dar si dupa Revelion pot aparea ninsori in mai multe zone ale tarii. HotWeek.ro va prezinta mai jos prognoza meteo de Sarbatori.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN BANAT

In primele zile ale intervalului, temperatura aerului va creşte treptat, spre valori medii de 10 grade ziua şi 1…2 grade noaptea – pe 23 si 24 decembrie, cand vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului. in intervalul 25 – 28 decembrie va avea loc un proces de racire, iar maximele diurne nu vor mai depasi, in medie, 1 grad Celsius, in timp ce minimele nocturne vor scadea spre -5 grade, la sfirşitul primei saptamani de prognoza. in a doua saptamana, regimul termic nu va avea variatii importante, fiind caracterizat de medii regionale ale maximelor diurne intre 1 şi 4 grade si ale minimelor nocturne intre -4 si -1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in jurul datei de 26 decembrie, cand va ploua, dar si in intervalul 29 decembrie – 3 ianuarie, cand vor fi si lapovite sau ninsori, mai ales in cursul noptilor.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN CRISANA

La inceputul intervalului de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta data calendaristica, regimul termic diurn fiind caracterizat prin valori medii de 8…9 grade pe 23 şi 24 decembrie, pentru ca apoi sa marcheze o scadere accentuata, pana la valori de aproximativ 0 grade Celsius pe 27 decembrie. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere de la aproximativ 2 grade la inceputul intervalului, pana la -5 grade pe 28 decembrie. In a doua saptamana de prognoza, temperaturile maxime vor fi cuprinse, in medie, intre 0 şi 3 grade, iar cele minime intre -4 şi -2 grade, vremea devenind normala din punct de vedere termic. In jurul datei de 26 decembrie, local, vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar intre 29 decembrie si 4 ianuarie vor fi mai ales lapovite si ninsori, moderate cantitativ.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN TRANSILVANIA

Vremea va fi mai calda decat in mod obişnuit in ultima decada a lunii decembrie in primele zile, cu valori medii regionale ale temperaturilor maxime de 7…8 grade pe 23 şi 24 decembrie, cand minimele nocturne vor fi de -1…0 grade. Apoi vremea se va raci, spre medii ale maximelor de -2…-1 grad şi ale minimelor de -10…-9 grade, pe 27 – 28 decembrie. in a doua saptamana, variatiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, maximele diurne urmand a se situa, in medie, intre -2 şi 2 grade, iar minimele nocturne intre -8 şi -4 grade, valori ce vor caracteriza un regim termic normal pentru aceasta perioada a anului. in jurul datelor de 22 şi 26 decembrie vor fi precipitatii mixte, in general slabe cantitativ, iar intre 29 decembrie şi 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: VREMEA DE SARBATORI IN TOATA TARA

 

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN MARAMURES

La inceputul intervalului vremea va fi calda, cu temperaturi maxime de pana la 7 grade şi minime de aproximativ 1 grad, in medie pe regiune. intre 25 şi 28 decembrie valorile termice vor scadea accentuat, iar la sfarşitul primei saptamani de prognoza vor fi valori medii diurne de -2…-1 grad şi nocturne de -8 grade. In a doua saptamana, vremea va fi normala din punct de vedere termic, cu uşoare variatii termice in limite apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv temperaturi diurne situate intre -2 şi 2 grade si nocturne intre -6 şi -3 grade. Vor fi precipitatii pe arii relativ extinse aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoza, predominant sub forma de ploaie la inceput, iar dupa 29 decembrie, mai ales sub forma de ninsoare.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN MOLDOVA

In primele zile ale perioadei de prognoza temperaturile vor fi in creştere treptata, caracterizand o vreme deosebit de calda pentru ultima decada a lunii decembrie, cu valori medii ale maximelor diurne de pana la 11 grade şi ale minimelor nocturne de 3…4 grade. intre 25 şi 28 decembrie, regimul termic va marca o scadere accentuata, de aproximativ 10 grade, astfel incat, la sfarşitul primei saptamani de prognoza, vor fi temperaturi maxime de 0 grade şi minime de -7 grade, in medie. intre 29 decembrie şi 4 ianuarie nu vor fi oscilatii semnificative ale temperaturii aerului, care va avea valori diurne situate intre 0 şi 3 grade si valori nocturne de -5…-4 grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii locale, predominant ninsori, va fi ridicata intre 29 decembrie si 4 ianuarie, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza numai izolat şi trecator vor fi ploi slabe sau lapovita, mai ales pe 22 şi 26 decembrie.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada din an in primele zile ale intervalului de prognoza, iar pe 24 decembrie vor fi medii regionale ale temperaturilor maxime de 12…13 grade şi ale celor minime de 4…5 grade. Ulterior, va avea loc un proces de racire care va determina scaderea cu aproximativ 10 grade a regimului termic, astfel incat pe 28 decembrie vor fi temperaturi maxime de 2 grade şi minime de -4…-3 grade. A doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic mai constant, concretizat prin valori medii diurne cuprinse intre 3 si 6 grade, in timp ce minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius. In prima parte a intervalului, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi foarte redusa, dar dupa data de 27 decembrie, acestea vor fi prezente pe arii extinse, predominat sub forma de ploaie.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN MUNTENIA

In primele zile ale prognozei vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi diurne ce vor atinge, in medie pe regiune, 13 grade Celsius şi valori nocturne de aproximativ 3 grade Celsius. incepand din 25 decembrie va avea loc un proces de racire a vremii de la o zi la alta, astfel incat pe 28 decembrie vor fi maxime diurne de aproximativ 1 grad şi minime nocturne de -5 grade. in a doua saptamana de prognoza, regimul tremic nu va avea variatii importante, valorile de temperatura urmand a avea usoare oscilatii in jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2…4 grade şi ale minimelor de -4…-2 grade. In primele zile ale intervalului de prognoza nu vor fi precipitatii, insa dupa data de 27 decembrie aproape zilnic se vor semnala precipitatii mixte la nivel local, in general slabe cantitativ.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA IN OLTENIA

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi cu mult peste normele climatologice ale perioadei, cu temperaturi diurne ce vor atinge 12….13 grade pe 24 decembrie, cand minimele nocturne vor fi de 1 grad, in medie regionala. Dupa aceasta data vremea se va raci accentuat, iar pe 28 decembrie nu se vor mai depaşi temperaturi medii de 0 grade ziua si -5 grade noaptea. in intervalul 29 decembrie – 4 ianuarie, regimul termic nu va avea variatii importante, mentinandu-se apropiat de cel normal pentru perioada din an, cu medii ale valorilor maxime intre 1 şi 3 grade şi ale celor minime intre -4 şi -2 grade. In primele zile ale prognozei nu va ploua, insa probabilitatea pentru precipitatii mixte pe arii mai extinse şi, posibil, moderate cantitativ, va creşte incepand cu data de 26 decembrie.

VREMEA DE CRACIUN 2014 SI REVELION 2015 – VREMEA LA MUNTE

Temperatura aerului va fi in creştere in primele zile ale intervalului, astfel incat pe 24 decembrie maximele diurne vor atinge, in medie, 4 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi de -3…-2 grade. Ullterior, pana la sfarşitul primei saptamani de prognoza, vremea se va raci de la o zi la alta, iar mediile termice vor scadea spre -8 grade ziua şi -12 grade noaptea. La inceputul celei de a doua saptamani, temperatura aerului va marca o creştere, dupa care se va mentine relativ constanta pana la sfarsitul intervalului, cu valori apropiate de normele perioadei, respectiv maxime diurne intre -4 si -2 grade si minime nocturne situate in general intre -9 şi -7 grade. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse si moderate cantitativ va creste dupa data de 25 decembrie, cand vor predomina ninsorile.

Stiri pe aceeasi tema

Vremea de Craciun 2018 si de Revelion 2019. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea pe 25, 26 si 27 si 31 decembrie 2018 si pe 1 ianuarie 2019

Ioana Badulescu

Cum va fi vremea in weekend: Nori si temperaturi mai scazute decat normalul perioadei

Cristiana Petrariu Bota

VREMEA OCTOMBRIE 2015: Prognoza meteo pentru weekend ne aduce mai mult soare

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Fery 1 iunie 2015 at 11:47 pm

I.love.you. I love your family. I love this post. I love you for being who you are. I can HEAR you tellnig yourself an imaginary slap in the face in your head and I can HEAR you tellnig yourself, they’d better not just be saying that. I love how you write, how you remember and how you ultimately reflect the glory of God in your life and your words.You are an amazing mom, wife and friend. I love love love you. And love that sweet girl (and other girl and other boy) of yours.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult