METEO. ANM a emis Cod Portocaliu de ninsori si viscol in Moldova si la munte
Viata bate filmul

VREMEA DE CRACIUN 2016 – REVELION 2017. Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie si de Sarbatori. Cum va fi vremea de Craciun

VREMEA DE CRACIUN 2016 – REVELION 2017. Prognoza meteo pentru Craciun 2016 si Revelion 2017 indica o vreme cu temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei, insa in nordul, estul si vestul tarii vremea va fi ceva mai rece. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat, intr-o informare de presa, ca vremea in noiembrie va ceva mai calduroasa decat media, dar in decembrie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Cum va fi vremea de Sarbatorile de Iarna 2016 – 2017, aflati in cele ce urmeaza. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor temperaturilor și cantătăților de precipitații pentru următoarele trei luni. Specialistii ANM estimează, pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie, temperaturi normale pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile lunare se vor situa peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii.

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, centrale și vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor avea o tendința spre excedent.

Cum va fi iarna 2016 – 2017 – Date ANM

VREMEA IN NOIEMBRIE

În noiembrie 2016, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai ridicate local, în sud, sud-est și vest. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei și Moldovei (între 0 și 5 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între 5 și 8 grade Celsius.

În privința precipitațiilor, cantitățile totale se vor încadra, în general, peste normele climatologice, stabilite ca medie multianuală lunară la 41,5 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Oltenia (până la 81 l/mp), Maramureș (77 l/mp), Crișana (63 l/mp), Banat (58 l/mp) și Muntenia (de până la 51 l/mp).

VREMEA IN DECEMBRIE (DE CRACIUN 2016 SI REVELION 2017) 

Meteorologii sustin ca in decembrie, temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului. Media valorilor termice pentru luna decembrie se situează la 0 la 8 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între—5 și 0 grade Celsius, în Transilvania și Moldova, între—2 și 0 grade Celsius în Maramureș, respectiv între 0 și 3 grade Celsius, în Dobrogea.

Pe de altă parte, precipitațiile lunare se vor situa peste normele climatologice, cu excepția estului, nordului și vestului țării, unde acestea vor apropiate de medie, stabilită prin măsurători de specialitate, la 44,8 l/mp. În zona Maramureșului, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 92 l/mp, în Oltenia la 87 l/mp, iar în Banat și Crișana la 70 l/mp. În același timp, în Dobrogea estimările variază între 20 și 40 l/mp.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

VOM AVEA IARNA GREA?

De precizat ca meteorologii internationali sustin ca iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasa din ultimii 100 de ani in Europa. Se pare ca batranul continent va fi strabatut de mase de aer arctic, in timp ce soarele va fi acoperit de nori.

Meteorologii europeni spun ca europenii ar trebui sa-si pregateasca haine cat mai groase pentru iarna care se apropie, fiindca va fi anormal de friguroasa, asa cum afirma germanul Dominik Jung, citat de mesastuces.net. Cele mai scazute temperaturi se vor inregistra in lunile ianuarie si februarie. si luna martie va fi friguroasa, spune el.

Abia in aprilie vremea se va incalzi usor. Meteorologul  Joe Bastardi de la AccuWeather impartaseste spusele colegului sau. „Va fi foarte frig“, a atras atentia el, precizand ca iarna viitoare va fi marcata de sosirea unor mase de aer artic deasupra Europei. Ramane sa vedem daca chiar asa va fi, tinand cont ca nu este primul an in care suntem avertizati ca vom avea cea mai grea iarna din ultima suta de ani.

Mai jos puteti vedea o imagine reprezentativa cu iarna in Maramures. (Foto: Costel Ciobanu)

Related posts

LAURA CHIRIAC SI SERGIU DIACOMATU, AMANTI? Au fost surprinsi de paparazzi la Hotel Ramada! FOTO

Lucy Ionesco

ZIUA IN CARE MI S-A SCRIS DESTINUL EPISODUL 30 REZUMAT, 22 NOIEMBRIE 2016. Inima lui Kahraman, coplesita de durere dupa pierderea lui Elif

Delia Ion

TRADAREA EPISODUL 105 REZUMAT, 7 APRILIE 2015. Ahmet moare intr-un atentat ordonat de Ekrem

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult