7.6 C
România
17 octombrie 2021
VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE - 1 MAI 2016. Cum va fi vremea in aprilie - mai 2016
Viata bate filmul

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. Cum va fi vremea in aprilie – mai 2016

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. A venit primavara si nu mai este mult pana la Paste. Multi dintre noi vor pleca in vacanta in Bucovina, Maramures, in statiunile de pe litoral sau pe Valea Prahovei de sarbatorile de Paste, mai ales ca sarbatoarea coincide cu ziua de 1 Mai. Cum va fi vremea de Paste 2016? Meteorologii anuntat date estimative privind prognoza meteo pentru Paste 2016, datele le prezentam mai jos.

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. In general se stie ca lunile aprilie si mai sunt in general ploioase si cu temperaturi schimbatoare, insa in acest an sunt sanse sa nu avem atat de multe ploi. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru lunile martie – mai 2016, perioada care cuprinde si sarbatoarea de Paste, care in 2016 cade pe 1 mai. Potrivit meteorologilor, prima zile din luna mai nu vor aduce temperaturi prea ridicate, mai ales in Moldova.

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. Potrivit prognozei meteo anuntate de ANM, in aprilie temperatura medie lunară va atinge 12 grade, iar în mai – 18 grade. Precipitaţiile în cele trei luni de primăvară vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. În martie, prima lună de primăvară, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi peste normalul perioadei (stabilit la 3,5 grade Celsius) în sudul şi sud-estul ţării, iar în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limitele mediilor climatologice. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în martie, pentru zona Moldovei temperaturi medii între—1 grad şi 5 grade Celsius, în Transilvania între zero şi 5 grade, în Crişana şi Dobrogea între 4 şi 6 grade, iar Oltenia până la 7 grade Celsius.

Pe de altă parte, precipitaţiile totale lunare se vor situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării. Media multianuală lunară a precipitaţiilor este de 38,3 l/mp, luându-se în considerare intervalul de referinţă 1981-2010. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Maramureş (până la 60 l/mp), Oltenia (până la 59 l/mp), Transilvania (54 l/mp) şi Banat (53 l/mp).

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. În aprilie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea regiunilor. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei (între 5 şi 11 grade) şi Transilvaniei (între 6 şi 11 grade Celsius). În acelaşi timp, cele mai ridicate valori termice medii vor fi consemnate în Banat, Oltenia şi Muntenia, de până la 12 grade Celsius.

În privinţa precipitaţiilor, prognoza ANM relevă că, în aprilie, cantităţile totale vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est. În restul ţării, acestea vor avea o tendinţă spre excedent, faţă de media multianuală, de 51,3 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Banat (până la 78 l/mp), Oltenia (75 l/mp), Transilvania (70 l/mp) şi Crişana (până la 69 l/mp), iar cele mai scăzute în Dobrogea (până la 40 l/mp).

VREMEA DE PASTE 2016. PROGNOZA METEO DE PASTE – 1 MAI 2016. Potrivit meteorologilor, în mai, temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice, iar în nordul şi centrul ţării va putea avea valori sub normalul perioadei. Media lunii mai se situează la 14,9 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius în Moldova, între 12 şi 16 grade Celsius în Transilvania, respectiv între 13 şi 18 grade Celsius în Oltenia şi Muntenia.

Tot la nivelul lunii mai, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării şi doar în nord şi centru pot avea o tendinţă spre excedent, faţă de media multianuală de 66,5 l/mp. Zonele Banatului, Crişana, Maramureş, Oltenia şi Muntenia vor prezenta cantităţi de precipitaţii ce pot ajunge până la 89 l/mp.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com. 

Stiri pe aceeasi tema

KOSEM EPISODUL 26 REZUMAT, 7 MARTIE 2017. Vietile lui Kosem si ale copiilor sai sunt puse in pericol de sultana Halime

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Florin si Loredana, relatie prieteneasca de supravietuire sau un viitor cuplu sentimental?

Delia Ion

INSULA IUBIRII 5 IULIE 2015. Bianca: Fetele din emisiune si-au facut de cap!

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult