VREMEA DE REVELION 2015. Vezi PROGNOZA METEO pentru IANUARIE 2015

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 29, 2014 16:21

VREMEA DE REVELION 2015. Vezi PROGNOZA METEO pentru IANUARIE 2015

VREMEA DE REVELION 2015. Ninsorile abudente inregistrate imediat dupa Craciun vor aduce o scadere drastica in termometre in noaptea dintre ani, dar si in primele zile din luna ianuarie 2015. VREMEA de REVELION se anunta geroasa, cu temperaturi ce pot cobori pana la minus 15 grade, chiar simai mult, ne avertizeazameteorologii. In primele zile ale lunii ianuarie VREMEA va fi tot rece, geroasa in majoritatea zonelor din tara. HotWeek.ro va prezinta mai jos PROGNOZA METEO de REVELION si primele zile din luna IANUARIE 2015, conform meteorologilor.

VREMEA DE REVELION 2015. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publice estimările privind evoluția valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni. Intervalul vizat este cuprins între 29 decembrie 2014 și 11 ianuarie 2015, conform ANM.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: DRUMURI INCHISE SAU PARTIAL BLOCATE DE NAMETI. DATE INFOTRAFIC

 

VREMEA DE REVELION 2015. ”Revelionul stă sub semnul gerului. Va fi o noapte extrem de rece în toată țara. Nu vor fi zone din țară unde temperatura să nu coboare sub minus 10 grade. Mai mult, majoritatea zonelor vor avea parte de temperaturi sub minus 15 grade, ajungând local la minius 20 de grade, iar în zonele depresionare undeva sub minus 25 de grade. Deci este elementul pe care trebuie să îl ia în calcul mai ales aceia care vor să își petreacă noaptea dintre ani în aer liber. Va fi o noapte foarte geroasă, fără intensificări ale vântului.”, a explicat pentru B1 TV Teodora Cumpănașu, meteorolog de serviciu ANM.

VREMEA DE REVELION 2015. BANAT
În primele zile ale intervalului de prognoză temperatura aerului va marca o scădere treptată, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopţilor de 30 şi 31 decembrie, când minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -14 grade. Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, astfel încât vor scădea spre -6 grade pe 30 şi 31 decembrie şi 1 ianuarie. Ulterior vremea se va încălzi uşor şi treptat, până la aproximativ 1 grad ziua şi -6…-5 grade noaptea între 3 şi 5 ianuarie, pentru ca după această dată şi pînă la sfârşitul celor 2 săptămâni de prognoză să se înregistreze medii termice de 2…3 grade ziua şi -4 grade noaptea, regimul termic devenind apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Vor fi precipitaţii pe arii destul de extinse, ninsori în prima zi şi predominant lapoviţe şi ninsori, aproape zilnic după data de 2 ianuarie.

VREMEA DE REVELION 2015. CRIŞANA
La începutul intervalului de prognoză vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor, iar regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi medii diurne de -7…-6 grade între 30 decembrie şi 1 ianuarie, când şi valorile nocturne vor scădea spre -13 grade. Între 2 şi 6 ianuarie va avea loc un proces de încălzire uşoară de la o zi la alta, astfel încât, între 6 si 11 ianuarie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 1…2 grade şi minime situate în jurul valorii de -4 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă si ninsoare va creşte după data de 2 ianuarie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai importante cantitativ în intervalul 6 – 9 ianuarie.

HotWeek.ro iti recomanda si: Trenuri blocate sau anulate de zapezi

VREMEA DE REVELION 2015. TRANSILVANIA
Vremea va fi tot mai rece în prima parte a intervalului, devenind geroasă în cursul nopţilor între 30 decembrie şi 3 ianuarie, iar în dimineaţa zilei de 1 ianuarie media temperaturilor minime va scădea spre -22 de grade Celsius. Maximele diurne vor marca, de asemenea, o scădere, spre valori medii de -11…-10 grade, ce vor caracteriza o vreme geroasă în cursul zilelor de 30-31 decembrie şi 1 ianuarie. Ulterior, regimul termic va marca o creştere treptată, iar după data de 3 ianuarie valorile vor fi apropiate de normele climatologice ale primei decade de ianuarie, respectiv -2…0 grade ziua şi -10….-8 grade noaptea, mediate pe întreaga regiune. Va ninge moderat cantitativ pe 29 decembrie, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va fi în scădere, pentru ca începând cu data de 3 ianuarie să crească din nou, ninsorile fiind de asteptat la nivel local aproape în fiecare zi până la sfârşitul intervalului de prognoză.

VREMEA DE REVELION 2015. MARAMUREŞ
În primele zile ale intervalului vremea se va răci accentuat, de la valori maxime de -5 grade şi minime de -4 grade la început, spre medii termice diurne de -8…-6 grade şi valori nocturne de -15…-14 grade, între 30 decembrie şi 1 ianuarie. Între 2 şi 4 ianuarie va avea loc o încălzire, pentru ca în intervalul 4 – 11 ianuarie să se înregistreze, în medie, între -2 şi 0 grade ziua şi în jurul a -6 grade noaptea, valori medii ce vor caracteriza o vreme normală pentru prima decadă a lunii ianuarie. Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, la nivel local pe 29 decembrie şi, din nou, între 2 şi 11 ianuarie, dar mai importante cantitativ în intervalul 6 – 9 ianuarie.

VREMEA DE REVELION 2015. MOLDOVA

În primele zile ale perioadei de prognoză temperaturile vor fi în scădere treptată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii decembrie, chiar geroasă, cu valori medii ale maximelor diurne de până la -11 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ -20 de grade, pe 31 decembrie – 1 ianuarie. Apoi vremea se va încălzi, iar între 2 şi 11 ianuarie regimul termic nu va avea variaţii mportante, fiind caracterizat de valori medii diurne de -1…0 grade şi nocturne de -8…-6 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Va ninge, local abundent, pe 29 decembrie, după care ninsorile se vor semnala sporadic, pe arii restrânse şi vor fi neînsemnate cantitativ.

VREMEA DE REVELION 2015. DOBROGEA
Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an în primele zile ale intervalului de prognoză, iar pe 31 decembrie şi 1 ianuarie nopţile vor fi geroase, cu medii ale temperaturilor minime de -14…-11 grade, în timp ce valorile diurne vor scădea spre aproximativ -8 grade Celsius în ultima zi a anului. Între 1 şi 4 ianuarie vremea se va încălzi, pentru ca după această dată şi până la sfârşitul perioadei de prognoză să nu se mai înregistreze variaţii semnificative ale regimului termic, astfel încât media maximelor va fi de 2…4 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4…-2 grade, în general, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru prima decadă a lunii ianuarie. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ, pe 29 decembrie, apoi la nivel local pe 3 şi 4 ianuarie, şi aproape zilnic după data de 6 ianuarie, dar mai slabe cantitativ şi pe arii mai restrânse.

VREMEA DE REVELION 2015. MUNTENIA
În primele zile ale prognozei vremea va fi tot mai rece, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor între 30 decembrie şi 3 ianuarie, când minimele nocturne vor scădea sub -10 grade, atingând o medie de -20 de grade Celsius în dimineaţa zilei de 1 ianuarie. Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, ffind în scădere de la valori de -2 grade, în medie, la începutul intervalului, spre -9 grade pe 31 decembrie, pentru ca apoi să crească din nou până la aproximativ 0 grade Celsius, în intervalul 3 – 6 ianuarie. După 6 ianuarie şi până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante, valorile de temperatură urmând a se situa în jurul normelor climatologice ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2 grade şi ale minimelor de -6…-5 grade. Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare pe data de 29 decembrie şi pe arii restrânse pe 3 şi 4 ianuarie, iar după 6 ianuarie vor fi precipitaţii mixte, slabe cantitativ, aproape zilnic.

VREMEA DE REVELION 2015. OLTENIA
La începutul intervalului temperaturile vor fi în scădere, spre valori cu mult sub normele climatologice ale perioadei, respectiv maxime diurne ce vor coborî spre -8…-7 grade Celsius, în medie regională pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, când vor fi minime nocturne, în medie, de aproximativ -20 de grade. Ulterior vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât între 3 şi 11 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime de 0…1 grad şi minime în jurul a -6 grade, fără variaţii semnificative. În intervalul de prognoză va ninge slab pe 29 decembrie, pe 3 şi 4 ianuarie, dar temporar şi înte 6 şi 11 ianuarie.

VREMEA DE REVELION 2015. LA MUNTE
Temperatura aerului va fi în scădere în primele zile ale intervalului, astfel încât pe 30 decembrie maximele diurne vor atinge, în medie regională, -15 grade Celsius, iar minimele nocturne în dimineaţa zilei de 31 decembrie vor scădea spre -20 de grade. Ullterior, până pe data de 3 ianuarie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar mediile termice vor creşte spre – 4 grade ziua şi -10 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menţine până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză. Pe 29 decembrie şi aproape zilnic după data de 3 ianuarie, va ninge local, însă cantităţile de precipitaţii vor fi în general slabe.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.