5.6 C
România
19 octombrie 2021
Vremea pana la sfarsitul lunii noiembrie 2014
Meteo

VREMEA in NOIEMBRIE 2014: Prognoza METEO pana in 30 noiembrie. Cand va ninge

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca vremea se raceste in urmatoarele doua saptamani, iar ninsorile isi vor face aparitia dupa data de 25 noiembrie, mai ales in zonele de munte. ANM a publicat estimarile meteo valabile pentru intervalul 17-30 noiembrie 2014, estimari pentru fiecare regiune a tarii. HotWeek.ro va prezinta mai jos prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, respectiv pana la 1 decembrie 2014.

Banat

In primele zile ale intervalului, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 13…14 grade. Incepand din 20 noiembrie insa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmand a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 6…9 grade, mai mici in ultimele zile ale lunii, spre 4 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 5…8 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se situa, in medie, intre 0 si 2 grade, cu valori usor negative spre sfarsitul lunii.

Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, in perioada 17-21 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou spre sfarsitul intervalului de prognoza, cand acestea vor fi mixte.

Crisana

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 12…14 grade. Incepand din 20 noiembrie insa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an, iar local chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5…9 grade, usor mai mici spre sfarsitul lunii. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evoluie, astfel ca la inceput acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 5…7 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se situa, in medie, intre 0 si 2 grade, iar spre sfasitul lunii in jurul a -2 grade Celsius.

Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, in perioada 17-20 noiembrie, iar ulterior se estimeaza o crestere a probabilitatii pentru precipitatii slabe mixte abia dupa data de 25 noiembrie.

Transilvania

In primele zile ale intervalului, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 10…12 grade. Insa, incepand din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmand a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4…7 grade, mai mici catre sfarsitul lunii, spre 2 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea se vor situa, in cea mai mare parte a regiunii, peste cele obisnuite, cu o medie de 2…5 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se a se incadra intre -2 si 2 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, catre sfasitul lunii.

Vor fi ploi pe arii extinse in primele zile, moderate cantitativ in jurul datei de 19 noiembrie, iar in restul intervalului vor fi precipitatii in general slabe, cu caracter local, care – dupa data de 20 noiembrie – vor fi mixte.

Maramures

In primele zile ale intervalului, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, astfel ca temperaturile maxime vor fi de 11…13 grade, in medie. Insa, incepand din 20 noiembrie, valorile termice vor scadea treptat, urmand a se situa sub mediile climatologice ale perioadei, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5…8 grade, mai mici spre 2 grade la sfarsitul lunii. Aceeasi evolutie este estimata si in privinta regimului minimelor nocturne, care vor scadea de la valori in medie de 4…7 grade in primele nopti, la un ecart de -1…3 grade dupa data de 21 noiembrie, cu temperaturi chiar si mai mici spre sfarsitul lunii, cand se vor situa, in medie, in jurul a -4 grade.

In intervalul 17-21 noiembrie vor fi precipitatii pe spatii extinse, cu caracter temporar, predominant sub forma de ploaie. Probabilitatea pentru precipitatii mixte, in general slabe, va creste dupa data de 25 noiembrie.

Moldova

In primele zile ale intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 6…9 grade si minime de 3…6 grade. Incepand din 20 noiembrie insa, vremea se va raci treptat, temperaturile urmand a se situa sub mediile climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor diurne de 0…4 grade si ale minimelor nocturne de -4…2 grade.

In prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii se mentine ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si izolat in cantitati mai insemnate in data de 19 noiembrie, cand vor predomina ploile, dar si in 20-21 noiembrie cand sunt de asteptat precipitatii mixte.

Dobrogea

In primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi usor peste cele caracteristice perioadei calendaristice, cu maxime de 11…14 grade si minime de 7…9 grade, mediat pe regiune. Insa, incepand din 21 noiembrie, vremea se va raci, valorile termice urmand a se situa sub mediile climatologice, cu maxime diurne de 3…6 grade si minime nocturne situate, in general, intre 0…2 grade.

In intervalul 17-21 noiembrie probabilitatea pentru ploi va fi destul de ridicata, iar in data de 19 noiembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si pot fi mai insemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitatii, mixte si in general slabe cantitativ, va creste din nou incepand cu 25 noiembrie.

Muntenia

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme normala termic pentru aceasta data, chiar usor mai calda spre mijlocul saptamanii, astfel ca temperaturile maxime vor fi, in medie, de 9…13 grade. Abatarea pozitiva fata de mediile specifice perioadei va fi si mai evidenta la valorile nocturne de la inceputul intervalului, acestea urmand a se incadra intre 5 si 7 grade, mediat pe regiune. Incepand din 21 noiembrie insa, regimul termic va scadea sub cel normal al perioadei, atingand, in medie, 4…8 grade la valorile diurne si -3…1 grad la cele nocturne.

In perioada 17-22 noiembrie, probabilitatea pentru ploi se mentine relativ ridicata, in special in data de 19 noiembrie, cand acestea vor fi in general moderate cantitativ. Spre sfarsitul primei saptamani si dupa data de 25 noiembrie, precipitatiile, slabe cantitativ, vor fi mixte.

Oltenia

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme normala termic pentru data din calendar si chiar usor mai calda spre mijlocul saptamanii, astfel ca valorile maxime vor fi, in medie, de 9…13 grade. Abatarea pozitiva fata de mediile specifice perioadei va fi evidenta la valorile nocturne de la inceputul intervalului, acestea urmand a se incadra intre 5 si 7 grade, mediat pe regiune. Incepand din 21 noiembrie insa, temperaturile vor scadea, devenind mai mici decat cele normale in aceasta perioada din an, cu un ecart mediu de 4…8 grade la cele diurne si -2…2 grade la minimele nocturne.

In perioada 17-21 noiembrie, vor fi ploi pe arii extinse, in special in 18-19 noiembrie, cand acestea vor fi in general moderate cantitativ. Dupa data de 25 noiembrie va creste probabilitatea pentru precipitatii mixte.

La munte

Regimul termic se va situa la inceputul intervalului in general peste cel climatologic normal, cu valori diurne in medie de 4…7 grade si minime de 0…2 grade. Din data de 20 noiembrie vremea se va raci accentuat, astfel ca pe timpul noptilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie de -7…-4 grade, iar in cursul zilelor valorile termice se vor situa in jurul limitei de inghet.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in prima saptamana a intervalului de referinta. La inceput vor fi mai ales ploi, iar la peste 1700 m precipitatii mixte, dar in 20 si 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitatii in general slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou dupa data de 25 noiembrie.

 

Stiri pe aceeasi tema

Cum va fi vremea joi si vineri: ANM anunta ger in toata tara, temperaturile minime scad pana la -19 grade

Cristiana Petrariu Bota

ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol in 14 judete, fiind vizata zona de munte

Cristiana Petrariu Bota

Cum va fi vremea marti si miercuri in tara, pe Litoral si in Bucuresti

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult