VREMEA PANA LA 1 NOIEMBRIE. Prognoza pe doua saptamani anunta ploi si frig
Meteo

VREMEA PANA LA 1 NOIEMBRIE. Prognoza pe doua saptamani anunta ploi si ninsori

VREMEA PANA LA 1 NOIEMBRIE. Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Potrivit estimarii ANM, prognoza pana pe 1 noiembrie anunta ploi, vant si temperaturi scazute, iar la munte sunt sanse sa ninga. Asadar nu scapam de precipitatii si frig nici in zilele care urmeaza, nu ne ramane decat sa ne imbracam bine si sa acceptam ca toamna si-a intrat in drepturi cu tot arsenalul de care dispune.

Potrivit prognozei meteo emise de ANM, vremea va ramane rece si ploioasa in majoritatea regiunilor din tara pana la inceputul lunii noiembrie si doar intervalul 23 – 25 octombrie va fi caracterizat de temperaturi ceva mai ridicate, cu maxime de pana la 16 grade Celsius. Estimarea meteo publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) este valabila pentru intervalul 17 – 30 octombrie.

VREMEA IN DOBROGEA PANA LA 1 NOIEMBRIE

In Dobrogea, vremea va fi rece in primele doua zile ale intervalului, cu temperaturi maxime ce se vor situa la o medie in jurul valorii de 11 grade, apoi se va incalzi treptat spre un regim termic normal, in perioada 21 — 23 octombrie, cand se vor inregistra valori medii diurne de 15 — 16 grade. Dupa data de 24 octombrie, maximele vor scadea usor spre valori medii de 12 — 14 grade. Minimele termice vor creste treptat de la valori medii in jur de 4 grade in noaptea de 18 octombrie, pana la o medie de 10 grade in noptile de 22, 23 si 24 octombrie, apoi vor mai scadea usor spre medii de 6 grade. In perioada 21 — 24 octombrie, dar trecator si dupa data de 26 octombrie, vor fi ploi in general slabe cantitativ.

CUM VA FI VREMEA IN ACEASTA IARNA. Date ANM

VREMEA IN MUNTENIA PANA LA 1 NOIEMBRIE

In Muntenia, in primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decat in mod obisnuit, cu o medie regionala a maximelor in jurul valorii de 10 grade. incepand cu data de 20 octombrie si pana la sfarsitul primei saptamani, acestea vor mai creste si se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 16 grade, in timp ce pe parcursul celei de-a doua saptamani vor oscila la medii de 12 — 14 grade. Minimele termice vor creste treptat de la valori medii in jur de 4 grade in noaptea de 18 octombrie, pana la o medie de 8 — 9 grade, in noptile de 22 si 23 octombrie, apoi vor mai scadea usor si vor tinde in ultimele nopti, spre medii de 4 — 5 grade. Indeosebi in perioada 21 — 24 octombrie, dar temporar si dupa data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata.

VREMEA IN BANAT PANA LA 1 NOIEMBRIE

In Banat, in primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decat in mod obisnuit, cu o medie regionala a maximelor de 12 — 13 grade. Incepand cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai creste usor si pana la sfarsitul lunii se vor situa la medii in jurul a 14 grade, cu exceptia perioadei 23 — 25 octombrie, cand vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative de-a lungul celor doua saptamani si vor fi cuprinse, in medie, intre 5 si 8 grade. In cea mai mare parte a primei saptamani, temporar va ploua slab, cu mentiunea ca, in intervalul 20 — 22 octombrie, pe spatii mici se vor inregistra si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si in a doua saptamana de prognoza, mai ales incepand cu data de 26 octombrie.

VREMEA IN CRISANA PANA LA 1 NOIEMBRIE

In Crisana, temperaturile maxime vor creste usor de la valori sub normalul perioadei, adica medii de 12 — 13 grade, ce se vor inregistra in primele trei zile, pana la valori in medie de 14 grade in restul intervalului, mai putin in perioada 23 — 25 octombrie, cand media regionala va tinde spre 15 — 16 grade. Valorile termice nocturne nu vor inregistra modificari importante de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca minimele vor fi cuprinse, in medie, intre 5 si 8 grade. Pe parcursul primei saptamani, mai ales din data de 19 octombrie, temporar va ploua slab, cu mentiunea ca, in intervalul 20 — 22 octombrie, pe spatii mici, se vor inregistra si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si in saptamana a doua, cu precadere incepand cu data de 26 octombrie.

VREMEA IN TRANSILVANIA PANA LA 1 NOIEMBRIE

Totodata, in Transilvania, la inceputul intervalului, vremea va fi mai rece decat in mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 8 si 10 grade, dar, incepand din data de 20 octombrie, valorile diurne vor creste usor si vor fi mai apropiate de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse in general intre 12 si 14 grade. In primele doua nopti, temperaturile minime se vor situa la o medie regionala in jurul valorii de zero grade Celsius, apoi vor creste pana la o medie de 5 — 6 grade in noptile de 21 si 22 octombrie, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa fie relativ constante la medii de 2 pana la 4 grade Celsius. In intervalul 20 — 24 octombrie, temporar, va ploua, chiar moderat cantitativ in jurul datei de 21 octombrie, dar probabilitatea de ploi se va mentine ridicata si dupa data de 26 octombrie.

VREMEA IN MARAMURES PANA LA 1 NOIEMBRIE

In Maramures, temperaturile maxime vor creste usor de la valori sub normalul perioadei, in prima zi o medie de 9 — 10 grade, pana la valori medii de 12 grade in restul intervalului, cu exceptia zilelor de 23 si 24 octombrie, cand media regionala va tinde spre 15 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea modificari importante de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca minimele vor fi cuprinse, in medie, intre 3 si 7 grade. In perioada 20 — 22 octombrie, temporar va ploua si pe spatii mici se vor strange si cantitati de apa insemnate, dar ploi, cu caracter local, se vor semnala si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN MOLDOVA PANA LA 1 NOIEMBRIE

De asemenea, in Moldova, in primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decat in mod obisnuit, cu o medie regionala a maximelor de 9 — 10 grade. incepand cu data de 20 octombrie si pana la sfarsitul primei saptamani, acestea vor mai creste usor, pana la medii de 12 — 13 grade, in timp ce pe parcursul celei de-a doua saptamani vor oscila din nou la o medie de 9 — 10 grade. Minimele termice vor creste treptat de la valori medii in jur de zero grade in noaptea de 18 octombrie, pana la o medie de 6 grade in noaptea de 22 octombrie. Ulterior, temperaturile vor mai scadea usor si se vor situa in ultimele nopti, la medii de 2 — 3 grade Celsius. Spre finalul primei saptamani va ploua, posibil moderat cantitativ in data de 22 si 23 octombrie, iar temporar ploile vor aparea si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN OLTENIA PANA LA 1 NOIEMBRIE

In Oltenia, la inceputul intervalului, vremea va fi mult mai rece decat in mod normal, cu maxime in medie de 9 — 10 grade, dar incepand din data de 10 octombrie, valorile diurne vor creste usor si se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse intre 12 si 15 grade. In primele doua nopti, temperaturile minime se vor situa la o medie regionala in jurul valorii de 4 grade, dupa care vor creste pana la o medie de 7 — 8 grade, in noptile din perioada 21 si 24 octombrie, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa fie relativ constante, la medii de 5 — 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in data de 19 octombrie, dar si in perioada 21 — 23 octombrie. Temporar, ploile isi vor face aparitia si pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza.

VREMEA LA MUNTE PANA LA 1 NOIEMBRIE

La munte, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi rece, cu maxime in medie de la doua la patru grade Celsius, si minime negative intre de—3 si—2 grade, dar incepand din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi in crestere si se vor mentine constante pana la sfarsitul intervalului, respectiv in jur de 6 grade pe timpul zilelor si apropiate de zero grade Celsius, in cursul noptilor. in perioada 20 — 24 octombrie, dar si dupa data de 26 octombrie, temporar, vor fi precipitatii sub forma de ploaie, iar mai ales pe crestele inalte si sub forma de lapovita si ninsoare.

Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Stiri pe aceeasi tema

Vremea se va raci si va ploua in aproape toata tara

Corina Alexandru

VREMEA IN IULIE: Prognoza meteo pentru perioada 6 – 19 iulie 2015

Cristiana Petrariu Bota

Cum va fi vremea luni si marti in Bucuresti si in tara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult