7.9 C
România
19 octombrie 2021
Vremea in martie 2019
Meteo

Vremea pana pe 10 Martie – ANM a anuntat prognoza meteo la nivelul intregii tari pentru inceputul de primavara

VREMEA LA INCEPUTUL LUNII MARTIE 2019 – Meteorologii au anuntat cum va fi vremea la inceputul primaverii. Media maximelor termice prognozate pana pe 10 martie va ajunge, in anumite intervale, si la 15 grade Celsius. Potrivit specialistilor ANM, precipitatiile vor aparea dupa 1 martie, la nivelul intregii tari, insa vremea se va incalzi.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN BANAT

In Banat, pana in data de 1 martie, media temperaturilor maxime va fi in crestere, de la 5 grade in prima zi, pana la 13 grade. In data de 2 martie, media maximelor termice va scadea cu aproximativ 4 grade, apoi se va incalzi din nou, astfel ca, in 5 martie, aceasta va atinge 16 grade, fiind mult mai ridicata decat in mod normal la aceasta data. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, nu vor mai fi variatii termice semnificative. Media temperaturilor minime va urma o evolutie relativ asemanatoare. Cel mai frig va fi in primele dimineti, cand media minimelor termice se va situa in jurul valorii de -5 grade, iar cel mai cald in ultimele, cand media lor va fi de 4 grade. Din data de 1 martie, trecator, vor fi posibile precipitatii in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN CRISANA

In Crisana, vremea se va incalzi pana in data de 1 martie, de la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade, in prima zi, pana la 11 – 12 grade, si de la o medie a temperaturilor minime de -7 grade la inceput, pana la doua grade Celsius. In urmatoarele doua zile, atat media temperaturilor maxime, cat si a temperaturilor minime va scadea cu 3 – 4 grade. In zilele care vor urma valorile termice vor fi, in general, in crestere, iar media maximelor va fi intre 12 si 15 grade, iar a minimelor intre zero si 4 grade. Probabilitatea mai mare de precipitatii, in general slabe si trecatoare, va fi pe 1 si 2 martie, precum si dupa data de 5 martie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN TRANSILVANIA

In Transilvania, media temperaturilor maxime va creste de la 3 grade in prima zi, pana la 9 – 10 grade, in data de 1 martie. In urmatoarea zi se va raci cu aproximativ 4 grade, apoi se va incalzi din nou, astfel ca, in data de 5 martie, media maximelor termice va fi de 13 grade. In zilele urmatoare nu vor mai fi variatii semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativa, dar in crestere treptata, de la -11 grade in prima zi pana in jurul a zero grade, in a doua parte a celei de-a doua saptamani. Trecator vor fi precipitatii in general slabe cantitativ aproape in fiecare zi, dar mai ales incepand din 1 martie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN MARAMURES

In Maramures, pana in data de 5 martie, valorile termice vor fi in general in crestere, iar media maximelor va avea variatii intre 4 si 10 grade si a minimelor intre -7 si zero grade. Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variatii importante, media maximelor situandu-se in jurul a 12 grade, iar cea a minimelor va fi de 1 – 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere dupa data de 28 februarie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN MOLDOVA 

In Moldova, in prima saptamana, media temperaturilor maxime va inregistra oscilatii de la un interval la altul, respectiv o scadere pana la 4 grade pe 27 februarie, apoi o crestere in intervalul 28 februarie – 1 martie, pana la 10 – 12 grade si, din nou, o scadere, spre valori de 5 – 6 grade, in zilele de 2 si 3 martie. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor fi, in general, mai ridicate decat cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, in medie, intre 11 si 14 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime se va situa intre -1 si 3 grade, cu exceptia noptilor din 26 februarie si 3 martie, care vor avea o medie in jur de -3 grade. Vor fi precipitatii slabe in intervalul 26 – 27 februarie, dar local si in unele zilele ale intervalului 1 – 10 martie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN DOBROGEA

In Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade, pana pe 27 februarie, apoi va creste in intervalul 28 februarie – 1 martie pana la 10 – 11 grade. Va urma o scadere spre valori de 6 – 7 grade, in zilele de 2 si 3 martie. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor fi, in general, mai ridicate decat cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, in medie, intre 10 si 13 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime se va situa intre zero si 5 grade, mai putin in noptile din 26 februarie si 29 februarie, cand media valorilor termice ca fi in jurul a -2 grade Celsius. Vor fi precipitatii slabe in intervalele 26 – 27 februarie si 2 – 3 martie, dar local si in unele zilele ale intervalului 4 – 10 martie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN MUNTENIA

In Muntenia, pana pe 27 februarie, vremea va fi normala termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 6 – 8 grade, urmand ca, in ultima zi a lunii februarie si prima zi din martie, aceasta sa creasca spre valori de 12 – 14 grade, iar in zilele de 2 si 3 martie media sa scada la 9 grade. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decat cele specifice perioadei, a caror medie se va situa intre 13 si 16 grade. In urmatoarele doua saptamani, media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre -3 si 3 grade, si doar in primele doua nopti media minimelor termice va fi in jurul valorii de -5 grade. Precipitatii slabe se vor semnala in intervalele 26 – 27 februarie si 2 – 3 martie, dar local posibil si in unele zile ale intervalului 6 – 10 martie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE IN OLTENIA

In Oltenia, vremea va deveni normala din punct de vedere termic pana pe 27 februarie, cand media temperaturilor maxime va atinge 7 grade. Apoi, in 28 februarie si 1 martie, aceasta medie va creste spre valori de 13 – 15 grade, dar va scadea in zilele de 2 si 3 martie, la 9 grade. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decat cele specifice perioadei, a caror medie se va situa intre 13 si 16 grade. Pe parcursul celor doua saptamani, media temperaturilor minime va oscila intre -3 si 3 grade, exceptand primele doua nopti, care vor avea o medie a minimelor termice in jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitatii slabe, locale, in unele zile ale intervalului 1 – 10 martie.

VREMEA PANA PE 10 MARTIE LA MUNTE

La munte, pe parcursul primei saptamani, media regionala a temperaturilor maxime se va incadra intre -2 grade si 3 grade, iar in cea de-a doua saptamana aceasta medie va depasi norma perioadei, fiind cuprinsa intre 2 si 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de inghet, cu valori de la -7 la -3 grade, pana pe 3 martie. In saptamana 4 – 10 martie, tendinta va fi de usoara crestere, cu medii ale temperaturilor minime intre -5 si -1 grad Celsius. Se vor semnala precipitatii in general slabe, mai ales ninsori, in intervalele 26 – 27 februarie si 1 – 3 martie, dar local si in unele zile din cea de-a doua saptamana de prognoza.

Estimarile sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Stiri pe aceeasi tema

METEO: ANM a emis Cod Galben de furtuna pentru 7 judete din tara

Cristiana Petrariu Bota

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea luni, marti si miercuri

Cristiana Petrariu Bota

PROGNOZA METEO: Ninge in unele zone din Romania. Cum va fi vremea in weekend

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult