Meteo

VREMEA PANA PE 16 AUGUST: Temperaturi caniculare si ploi putine

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Vremea se mentine caniculara si in urmatoarele doua saptamani. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo valabila in perioada 3-16 august. Valorile termice vor depasi frecvent 35 de grade in mai multe din tara, iar precipitatiile vor fi slabe cantitativ. 

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. In Moldova, in intervalul 3-7 august vremea va continua sa se incalzeasca de la o zi la alta, astfel ca in sudul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmand a creste de la o medie de 30-31 de grade la aproximativ 33 de grade in data de 6 august. Tendinta pentru restul intervalului fiind de persistenta a unui regim termic foarte ridicat, local canicular, cu o posibila usoara racorire in jurul datei de 8 august. Aceeasi evolutie este estimata si in regimul valorilor nocturne, cu o medie de 14-15 grade in primele nopti si 16-18 grade in restul perioadei. Regimul pluviometric se mentine deficitar, probabilitatea de ploaie fiind foarte scazuta pe tot parcursul celor doua saptamani.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Banat – Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea se va incalzi, astfel ca in toata regiunea se va instala si se va intensifica din nou canicula, media maximelor termice fiind in crestere de la 32 de grade in data de 3 august la aproximativ 36 de grade in zilele de 6-7 august. Va urma o usoara racorire in perioada 8-10 august, cand maximele vor fi de 33-35 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic ridicat, local canicular. Aceeasi evolutie este estimata si in regimul valorilor nocturne, acestea urmand a fi in perioada 4-7 august, dar si in a doua saptamana a intervalului, in medie de 18-19 grade, insa local temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade. O usoara scadere de temperatura va fi posibila in perioada 9-11 august cand vor fi medii ale minimelor de 16-17 grade.

Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe parcursul celor doua saptamani, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurta durata.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Crisana – Procesul de incalzire a vremii din prima saptamana se va concretiza prin cresterea valorilor maxime de temperatura de la medii de 32-34 de grade in primele zile la aproximativ 36 de grade in perioada 6-8 august, cand va fi canicula in toata regiunea. Va urma o usoara diminuare a regimului termic diurn in perioada 9-10 august, cand maximele vor fi de 33-35 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic ridicat, local canicular. In regimul valorilor nocturne, variatiile nu vor fi importante, fiind estimata o medie de 18-19 grade, insa local temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade. O usoara racorire va fi posibila in perioada 9-12 august cand vor fi aproximativ 17 grade, in medie, pe regiune. Pe parcursul celor doua saptamani, regimul pluviometric se va mentine deficitar, doar izolat fiind estimate ploi slabe, de scurta durata, cel mai probabil in perioada 11-13 august.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Transilvania – In intervalul 3-7 august vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca in vestul si sud-vestul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmand a creste de la o medie de 30-31 de grade la aproximativ 34 de grade in data de 6 august. Va urma o usoara diminuare a regimului temperaturilor in perioada 8-10 august, cand maximele vor fi in jurul a 32 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic foarte ridicat, local canicular. In privinta regimul valorilor nocturne, acestea vor fi in medie de 12-13 grade in primele nopti, dar si in perioada 9-11 august, cand in depresiuni vor fi si valori mai mici de 10 grade, iar in restul perioadei media regionala va fi de 14-15 grade. Probabilitatea de ploaie se va mentine foarte redusa pe parcursul intervalului de referinta, ploi de scurta durata fiind de asteptat izolat, in special in zonele mai inalte de relief, in perioada 11 – 13 august.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Maramures – Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi in incalzire, astfel ca local se va instala dinnou canicula, media maximelor termice fiind in crestere de la 31 de grade in data de 3 august la aproximativ 35 de grade in data de 7 august. Va fi posibila o usoara scadere de temperatura in perioada 8-10 august, cand maximele vor fi de 33-34 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic ridicat, local canicular. Valorile termice nocturne vor fi in medie de 15-17 grade, ceva mai scazute in primele nopti, dar si in perioada 9-11 august. Pe parcursul celor doua saptamani regimul pluviometric se va mentine deficitar, cu probabilitate foarte redusa pentru ploi izolate, de scurta durata, in special in zonele mai inalte de relief.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Dobrogea – Vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, astfel ca temperaturile maxime se vor mentine in general la o medie de 30-32 de grade, iar in vestul zonei izolat va fi canicula, cel mai probabil in a doua saptamana. Minimele termice vor fi de 20-22 de grade, valori mai mici (aproximativ 19 grade, medie regionala) urmand a se inregistra in primele nopti. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa pe tot parcursul intervalului de prognoza, averse slabe fiind posibile izolat doar in data de 5 august.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Muntenia – Vremea va deveni calduroasa in toata regiunea, astfel ca vor fi maxime termice in medie de 33-34 de grade. Pe parcursul primei saptamani va fi canicula izolat la campie, iar in cea de-a doua, estimarile prognostice indica un posibil val de caldura mai intens si persistent. Media minimelor termice va fi de 17-19 grade, dar in zonele joase de relief vor fi si nopti tropicale, cand local temperaturile nu vor scadea sub 20 de grade. Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar izolat, in estul si in sudul extrem al regiunii, fiind posibile averse slabe in zilele de 5 si 6 august.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. Oltenia – Vremea va deveni calduroasa in toata regiunea, astfel ca vor fi maxime termice in crestere de la o medie de 31-33 de grade in primele zile, la 34-35 de grade in jurul datei de 6 august cand local va fi canicula. Dupa un scurt interval cu temperaturi ceva mai scazute (perioada 8-9 august), estimarile prognostice indica un posibil val de caldura mai intens si mai persistent. Media minimelor termice va fi de 17-19 grade, dar vor fi si nopti tropicale cand local temperaturile nu vor scadea sub 20 de grade. Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar cu totul izolat, in zonele mai inalte de relief, fiind posibile ploi de scurta durata.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST. La munte – Vremea se va mentine calda pe parcursul celor doua saptamani, fara variatii termice semnificative, astfel ca maximele vor fi, in medie, intre 21 si 24 de grade, iar minimele de 13-14 grade, mai scazute in primele nopti. Intervalul de referinta va fi caracterizat de un regim pluviometric in general deficitar, ploi de scurta durata fiind de asteptat doar izolat, in special in jurul datei de 6 august.

Related posts

PROGNOZA METEO: ANM a emis Cod Galben de ploi valabil pana in 26 iunie

Lucy Ionesco

Temperaturi de aprilie in primele zile ale saptamanii, insa ploile vor fi destul de frecvente

Ioana Badulescu

Romania amenintata de inundatii. Judetele Satu Mare, Salaj si Maramures sunt vizate de Cod Rosu

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult