19.5 C
România
25 septembrie 2023
Meteo

VREMEA pana pe 28 iunie: ANM a publicat estimarea METEO pentru urmatoarele 2 saptamani

VREMEA PANA PE 28 IUNIE: Meteorologii au publicat date despre starea vremii in urmatoarele doua saptamani. Va prezentam mai jos estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in intervalul 15 – 28 iunie 2015, potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

VREMEA PANA PE 28 IUNIE: In Moldova, dupa o prima zi cu temperaturi maxime de 33-35 de grade, caracterizand o vreme calduroasa, izolat caniculara, va urma o scadere semnificativa a temperaturii, pana spre 22-23 de grade in jurul datei de 17 iunie, valori ce se vor situa usor sub normele specifice acestei perioade din an. Dupa aceasta data, tendinta va fi de incalzire treptata, mai evidenta in a doua saptamana de prognoza, cand media regionala a maximelor va fi de 27-28 de grade. Valorile nocturne vor avea o tendinta asemanatoare, coborand de la 18 de grade, pana spre 12 grade in intervalul 18 – 21 iunie, ulterior urmand sa creasca la 15-16 grade. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in intervalul 15 – 17 iunie, cand vor averse torentiale, iar pe arii restranse se vor inregistra cantitati de apa insemnate. In a doua saptamana de prognoza, sunt de asteptat ploi, in general slabe cantitativ.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE BANAT – Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa. Temperatura va marca insa o scadere semnificativa in perioada 17 – 21 iunie, cand valorile termice se vor situa usor sub mediile multianuale, respectiv o medie regionala a maximelor de 24-26 de grade si minime in jurul a 12 grade. Incalzirea estimata pentru a doua saptamana de prognoza va insemna maxime de 29-30 de grade si minime de 15-16 grade. Instabilitatea atmosferica va fi pronuntata in intervalul 15 – 18 iunie, cand vor fi averse ce pot avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse vor fi cantitati de apa mai importante. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va creste si dupa data de 23 iunie.

VREMEA IN IUNIE, IULIE SI AUGUST 2015. DATE ANM

VREMEA PANA PE 28 IUNIE CRISANA – Dupa o prima zi calduroasa, cu maxime de 31-32 de grade, temperaturile vor cobori usor sub normele climatologice ale perioadei intre 17 si 21 iunie, cand valorile termice maxime se vor situa intre 22 si 25 de grade, iar cele minime vor fi de 11-12 grade. Temperatura va fi in crestere dupa data de 22 iunie si se va ajunge la o medie regionala a valorilor maxime in jurul a 28 de grade si a minimelor de 14-15 grade, caracterizand o vreme normala sub aspect termic. In saptamana de prognoza, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere, cantitati mai insemnate fiind posibile in ziua de 23 iunie.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE TRANSILVANIA – Vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca valorile termice vor fi apropiate de mediile intervalul 15 – 17 iunie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar mai ales in zilele de 17 si 20 iunie vor caracteriza o vreme racoroasa pentru aceasta data. Se vor inregistra medii regionale ale maximelor de 21-24 de grade si minime in jurul a 10 grade, cu valori mai scazute in zonele depresionare. Pentru a doua saptamana de prognoza este estimata o revenire a regimului termic in limite normale, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 26-27 de grade si ale celor minime de 12-13 grade. In a doua saptamana, pe extinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential si se vor acumula cantitati importante de apa. Ulterior, ploile vor fi pe arii mai restranse si in general slabe, cantitati mai insemnate fiind posibile in jurul datei de 23 iunie.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE MARAMURES – Vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca in intervalul 17 – 21 iunie valorile termice se vor situa in general sub normalul climatologic al perioadei. Vor fi medii regionale ale maximelor intre 21 si 24 de grade si ale minimelor in jurul a 10 grade. Temperatura va creste in a doua saptamana de prognoza, cand se va ajunge la maxime, in medie regionala, de 27 de grade si la minime nocturne de 13-14 grade. In intervalul 15 – 17 iunie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, astfel ca pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential. Ulterior ploile vor fi pe arii mai restranse si in general slabe, cantitati mai insemnate fiind posibile in jurul datei de 23 iunie.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE DOBROGEA – Vremea va fi calduroasa in primele doua zile ale intervalului, cu o medie regionala a maximelor de 30 de grade si a minimelor de 19-20 de grade, iar regimul pluviometric se va mentine in general deficitar, exceptand intervalul 15 – 18 iunie, cand vor fi averse, posibil torentiale si punctiform se vor acumula cantitati de apa insemnate. Ulterior vremea se va racori, urmand a se inregistra maxime, in medie regionala, de 24-26 de grade si minime in jurul a 16 grade. In a doua saptamana de prognoza, temperatura va creste usor, spre medii ale valorilor diurne ce vor ajunge la 28 de grade si minime de 18 grade, caracterizand o vreme normala sub aspect termic.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE MUNTENIA – Dupa o prima zi in care temperaturile maxime vor fi de 33-36 de grade, caracterizand o vreme calduroasa, local caniculara in zonele de campie, va urma o scadere semnificativa a temperaturii, pana spre 24 de grade, in jurul datei de 18 iunie. Dupa aceasta data, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel ca, in a doua parte a intervalului, media regionala a maximelor va fi de 30-31 de grade. Temperaturile minime vor scadea de la o medie regionala de 18 grade, la 13-14 grade in intervalul 18 – 22 iunie, iar ulterior vor creste la 15-16 grade. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in intervalul 15 – 18 iunie, cand averse, iar pe arii restranse se vor inregistra cantitati de apa insemnate. Ploi locale sunt posibile in a doua saptamana de prognoza, in special dupa data de 23 iunie.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE OLTENIA – Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa, caniculara in zonele de campie, valorile termice stere, astfel ca mai ales in zilele de 17 si 18 iunie sunt maxime urmand a fi in jur de 34 de grade. Spre mijlocul primei saptamani de prognoza, temperatura va scadea semnificativ, pana la o medie regionala a maximelor de 22-23 de grade, valori ce se vor situa sub normalul climatologic al perioadei. Dupa aceasta data, se va incalzi treptat, pana la maxime in medie de 29-30 de grade. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeasi evolutie, de scadere pana la 12-13 grade in intervalul 19 – 22 iunie, apoi de crestere spre 15-16 grade. Instabilitatea atmosferica va fi in cre posibile, pe arii restranse, cantitati de apa mai importante. Ploi locale sunt de asteptat si dupa data de 23 iunie, mai ales in zonele de deal.

VREMEA PANA PE 28 IUNIE LA MUNTE – Temperatura va inregistra o scadere semnificativa in prima saptamana de prognoza, astfel ca in intervalul 17 – 21 iunie vremea va deveni racoroasa, media valorilor diurne urmand a fi cuprinsa intre 14 si 16 grade, iar a celor minime intre 6 si 8 grade. Pentru a doua saptamana de prognoza este estimata o revenire a regimului termic in limite normale, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 20-21 de grade si ale celor minime de 10-11 grade. Instabilitatea atmosferica va fi pronuntata pana in data de 17 iunie, timp in care inregistra cantitati de apa insemnate. In restul intervalului, averse se vor semnala pe arii mai restranse, in principal in orele dupa-amiezelor.

Related posts

Vremea de Craciun 2018. Vremea de Revelion 2019. Prognoza meteo emisa de ANM pentru decembrie

Ioana Badulescu

Prognoza meteo pentru luni si marti (18 – 19 mai) in tara si la Bucuresti

Lucy Ionesco

Alerta ANM de ploi, ninsori si intensificari ale vantului pana duminica seara

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult