Vremea se schimba in weekend. Ninsori si temperaturi in scadere in mai multe zone din tara

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 12, 2018 15:51

Vremea se schimba in weekend. Ninsori si temperaturi in scadere in mai multe zone din tara

Vremea se schimbă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vânt, ninsoare şi răcire a vremii, valabilă de vineri, ora 22, până duminică, la ora 16.00. Asadar vom avea un weekend rece, cel mai probabil cu zapada in mai multe regiuni, in special in Oltenia, Transilvania si Muntenia.

În weekend, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopţile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

„Începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local şi în centrul şi nord-vestul ţării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral şi în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h. Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului şi local în Muntenia”, potrivit ANM.

Potrivit meteorologilor, din cursul nopţii de vineri (12 ianuarie) şi până în dimineaţa zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.