VREMEA SE SCHIMBA RADICAL! ANM a emis o avertizare de ploi si racire accentuata

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 28, 2015 11:06

VREMEA SE SCHIMBA RADICAL! ANM a emis o avertizare de ploi si racire accentuata

Atentie, vremea se schimba radical incepand de marti. Meteorologii au emis o avertizare potrivit careia temperaturile vor începe să scadă, iar ploile vor cuprinde treptat aproape intreaga tara. De la ora 10:00 intră în vigoare o informare meteo: vremea se va răci şi va ploua în cea mai mare parte din ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi pe arii extinse, începând de marţi, 28 aprilie, de la ora 10.00, şi până miercuri, 29 aprilie, la ora 20.00. Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, pe parcursul zilei de miercuri, vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

Pe parcursul zilei de marti, ploile vor fi mai intense incepand din vest, nord, apoi vor ajunge in centru, la deal şi la munte, unde cantităţile de apă vor depăşi izolat 40 l/mp. În restul teritoriului aversele apar local, mai ales seara şi noaptea. Vor fi şi descărcări electrice, izolat va cădea grindină, iar vântul va prinde putere peste tot, dar mai ales în exteriorul arcului carpatic. În aceste condiţii scad şi temperaturile, care vor avea valori de la 15 grade pe litoral, până la 25 de grade în sudul Munteniei.

În Bucuresti, ziua va debuta cu vreme bună, dar după-amiaza şi la începutul nopţii ajung şi aici aversele cu tunete şi fulgere. Vântul va fi alert, iar temperatura maximă, puţin mai scăzută decât ieri, va urca până la cel mult 23 de grade. Presiunea atmosferică va scădea spre valori mai puţin confortabile.

Si miercuri vom avea ploi, iar temperaturile vor fi in scadere in intreaga tara şi se vor situa între 9 şi 21 de grade. Ploile dispar joi, dar reapar pe 1 Mai, seara şi noaptea, la început în vest şi nord-vest, apoi şi în rest. Maximele, se vor situa între 14 şi 23 de grade.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.