VREMEA SE STRICA! ANM a emis Cod Galben de ploi, lapovita si ninsoare in 21 de judete

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 22, 2016 16:49

VREMEA SE STRICA! ANM a emis Cod Galben de ploi, lapovita si ninsoare in 21 de judete

Vremea se strica, incepand de miercuri dimineata, insa in unele zone din tara a inceput sa ploua inca de marti la pranz. Administrati Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Galben de ploi, lapovita si ninsori valabil in 21 de judete de miercuri si pana joi. Vremea va deveni rece pentru ultima decada a lunii martie in majoritatea zonelor. 

Potrivit avertizarii emise de ANM, Codul Galben de ploi, lapovita si ninsori este valabil de miercuri, 23 martie, ora 8 dimineata, pana joi 24 martie, ora 11, pentru 21 de judete din centrul, sud-vestul si nordul tarii.

In intervalul mentionat, aria precipitatiilor va cuprinde toata tara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar in noaptea de miercuri spre joi si in prima parte a zilei de joi in estul si in sud-estul Transilvaniei, precum si in nordul si vestul Moldovei, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

PROGNOZA METEO PENTRU MARTIE, APRILIE SI MAI 2016. Cum va fi vremea in aceasta primavara

La munte vor predomina ninsorile, mai abundente in Carpatii Meridionali si Orientali, unde se va depune strat nou de zapada. In sudul Banatului, zona deluroasa din Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei se vor cumula 25…30 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

In sudul si sud-estul teritoriului ( inclusiv in zona municipiului Bucuresti) se vor totaliza 15…25 l/mp, vantul se va intensifica si temporar vor fi rafale de peste 50…60 km/h. Vremea va deveni rece pentru ultima decada a lunii martie in majoritatea zonelor. Cantitati de apa de 10…20 l/mp se vor cumula local in sudul tarii si in cursul zilei de marti (22 martie).

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.