2069, anul in care oamenii de stiinta de la NASA ar putea incepe o misiune interstelara catre un alt Sistem Solar

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 26, 2017 12:46

2069, anul in care oamenii de stiinta de la NASA ar putea incepe o misiune interstelara catre un alt Sistem Solar

2069 ar putea fi anul in care oamenii de stiinta ar putea trimite o nava in alt Sistem Solar. Potrivit iflscience.com, un grup de oameni de stiinta de la NASA ia in considerare posibilitatea unei misiuni interstelare in 2069, catre unul dintre cele mai apropiate Sisteme Solare. 

Misiunea va implica trimiterea unei nave spatiale, cu o viteza echivalenta cu 10% din viteza luminii, catre Alpha Centauri – cel mai apropiat sistem solar de al nostru, situat la 4,2 ani-lumina distanta. Nava spatiala va fi trimisa in orbita din jurul unei planete, unde va cauta semne de viata.

“Anul 2069 are o anumita rezonanta pentru aceia dintre noi care lucram la NASA, fiind cea de-a 100-a aniversare a momentului in care Apollo 11 a aterizat pe Luna”, a declarat directorul NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL).

La viteza respectiva, este probabil ca navei spatiale sa ii ia un secol sau mai mult pentru a ajunge la destinatie. Misiunea ar include folosirea navei spatiale pentru a studia planeta si pentru a cauta semne de viata inteligenta, precum lumini artificiale sau cladiri.

Multe dintre tehnologiile care ar fi necesare pentru o astfel de misiune nu exista inca, deci momentan vorbim doar despre un concept.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.