A murit Zoe Petre, fost consilier prezidential, istoric, publicist si om politic

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 1, 2017 11:42

A murit Zoe Petre, fost consilier prezidential, istoric, publicist si om politic

A murit Zoe Petre, fost consilier prezidential, istoric, publicist si om politic. Zoe Petre s-a stins din viata, la cateva zile dupa ce a fost transportata la spital in urma unui atac vascular cerebral.

”In aceasta dimineata a plecat dintre noi doamna Zoe Petre, profesorul nostru admirat si iubit. Despre ceea ce a insemnat pentru noi, despre darurile spirituale pe care le-am primit de la ea ca studenti si colegi vom depune marturie, cu recunostinta si emotie intotdeauna. ”, a fost anuntul facut pe Facebook!

Zoe Petre a suferit, in urma cu doua zile, un atac cerebral vascular, fiind transportata de urgenta la un spital din Capitala.

Zoe Petre a fost istoric, publicist si om politic. Intre anii 1990-1996 a fost decan al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

In anii 1992 si 1996, a fost director de comunicare al campaniei prezidentiale a candidatului CDR, Emil Constantinescu. De la 1 decembrie 1996, prof. dr. Zoe Petre a fost numita in functia de consilier prezidential pe probleme de politica interna si externa al Presedintelui Romaniei, Emil Constantinescu si coordonator al Departamentului de Politici Publice al Presedintiei Romaniei. Dupa ce acesta nu a mai fost presedinte, l-a urmat in fondarea partidului ”Actiunea Populara”, al carui vicepresedinte a fost.

Zoe Petre este nascuta in 23 august 1940. In urma cu cateva zile a implinit 77 de ani.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.