ADMITERE FACULTATE 2016 – Tinerii nu mai dau la facultatile preferate de parinti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 7, 2016 15:30

ADMITERE FACULTATE 2016 – Tinerii nu mai dau la facultatile preferate de parinti

ADMITERE FACULTATE 2016 – Un studiu realizat de D&D Research, la initiativa Universitatii Romano-Americane, arata ca tinerii nu mai dau la facultatile preferate de parinti si isi aleg singuri viitorul. Potrivit cercetarii, 96,3% dintre tineri au ultimul cuvant in alegerea universitatii, parintii situandu-se pe loc secund, intr-o proportie de doar 3,7%.

Acelasi raport arata si criteriile importante de care tin cont viitorii studenti cand vine vorba de alegerea facultatii si care ii influenteaza in setarea optiunilor. Pe primul loc se situeaza un campus modern, „care le pune la dispozitie cele mai noi laboratoare si tehnologii”. Studiul D&D Research mai arata ca studentii isi doresc sa beneficieze de burse de studii si locuri fara taxa.

La Admiterea la Facultate, primul criteriu în ceea ce priveşte imaginea şi cultura unei universităţi este „sa fie o universitate puternic recomandata”, cei mai mulţi dintre tineri alegând „absolventi ai universităţilor respective” ca principală sursă de informare privind universităţile din România.

ADMITERE FACULTATE 2016. Atunci când îşi aleg facultatea,viitorii studenţi au în vedere mai întâi campusul, care să pună la dispoziţie cele mai noi laboratoare şi tehnologii. Totodată, privilegiile dorite de viitorii studenţi vizează şi oportunităţile de studii care le sunt oferite de facultatea pe care vor să o urmeze. Astfel, aceştia îşi doresc să beneficieze de burse de studii şi locuri fără taxă.

ADMITERE LICEU 2016. REZULTATE REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2016, AFISATE PE 20 IULIE

” Mă bucur că tinerii sunt cei care îşi aleg propria carieră, dar în procesul decizional cred că, explicit sau implicit, intervin şi alţi factori. Este responsabilitatea sistemului educaţional, în ansamblul său, dar şi al familiei să susţină tinerii, în mod responsabil şi cu profesionalism, în procesul de lămurire cu ei înşişi în ceea ce priveşte viitoarea carieră academică. Decizia este a tinerilor, dar procesul de identificare a abilităţilor acestora, de dezvoltare a lor, de încurajare a exprimării unei opţiuni, în mod obiectiv, nu este unul foarte simplu şi prezintă un anumit nivel de complexitate. Este extrem de important ca tinerii să-şi urmeze vocaţia, pentru ca, mai apoi, să performeze în carierele lor profesionale”, spune Ovidiu Folcut, Rectorul Universităţii Româno – Americane.

ADMITERE FACULTATE 2016. În acelaşi timp, pentru tineri este foarte important „să aibă şanse mari de angajare imediat după absolvire”, urmat de „posibile parteneriate cu firme care oferă internshipuri”. Astfel, peste 60% au drept criteriu personal în alegerea universităţii „sa fie într-un oraş cu potenţial profesional”.

ADMITERE 2016 SNSPA. Calendar inscriere

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.