AFINE – Tratament din natura. La ce boli sunt benefice afinele

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 23, 2014 10:47

AFINE – Tratament din natura. La ce boli sunt benefice afinele

Beneficiile naturii si-au dovedit eficienta din mosi-stramosi. Nu trebuie sa renuntati la sfatul medicului, insa nici sa puneti mana pe antibiotice de la primul stranut. Poate ar trebui mai intai sa ne folosim de medicamentele pe care ni le ofera natura mai mult ca oricand, pe care le gasim in ceea ce mancam, fie ele legume, fructe sau simple ierburi.

Afinele erau cunoscute si apreciate cu 30 de secole inainte de Hristos. Afinele cresc pretutindeni in Europa, in Pirinei, Alpi sau Carpati, pe costisele insorite de la marginea padurilor. AFinele erau cunoscute si folosite in medicina populara straveche atat ca aliment, cat si ca medicament.

Afinele au efecte benefice asupra problemelor intestinale, diabet, inflamatii gingivale, afte bucale, eczeme dar si pentru afectiunile oculare. In Franta, pilotii consumau oficial un pahar de suc de afine vreme de patru zile, dimineata si seara, inainte de a porni in curse lungi. Sucul de afine actioneaza asupra retinei si intareste vederea pe timp de noapte.

Hot Week iti recomanda si: Trei case ieftine pe care ti le poti permite

Dupa cum mentioneaza nutritionistul Dora Walsh in publicatia Times of India, fructele de padure contin foarte multe substante benefice pentru oragnism, cum ar fi antocianine, proantocianine, resveratrol, flavonoizi, tanine.

Acestea inhiba mecanismele de producere a celulelor canceroase, datorita numeroaselor substante fitochimice, incetinind declinul cognitiv asociat aparitiei bolii Alzheimer si reducand riscul de accident vascular.

Afinele pot fi usor incorporate in ceea ce mancam in fiecare saptamana. Reprezinta o sursa importanta de minerale: mangan, vitamina A, fier, calciu, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor si seleniu.

“Afinele fac nu numai sa te simti minunat, multi dintre clienti le consuma si pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, ceea ce face ca doamnele sa fie mai atractive pentru sexul opus”, a spus Walsh.

De asemenea, consumul de afine scade nivelul colesterolului, normalizeaza functionarea sistemului cardio-vascular, intareste vasele sangvine, imbunatateste memoria, are un efect calmant si de intinerire.

Consumul acestor fructe bogate in antioxidanti reduce riscul de boli cardiovasculare, protejand peretii vasculari.

Compusii din afine au un efect foarte puternic asupra oaselor, facandu-le mai tari, mai sanatoase si mai rezistente, dupa cum reiese dintr-un studiu efectuat pe soareci de laborator.

Afinele, despre care se stie ca sunt excelente pentru sanatate, au chiar mai multe proprietati decat intuisera pana acum cercetatorii. Un nou studiu arata ca acestea te feresc de numueroase boli ale intestinului, printre care si de colita ulcerativa.

Pana acum se stia ca afinele sunt perfecte pentru pastrarea in forma optima a creierului, pentru vedere, si ca antioxidantii continuti tin cancerul la distanta, marind si speranta de viata. Cercetarile recente nu fac decat sa adauge noi puteri acestor fructe-minune.

Conform The Telegraph, care citeaza cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia, fibrele continute previn bolile intestinale, efectul fiind chiar inzecit atunci cand sunt consumate cu iaurturi probiotice.

In cadrul testelor, au fost incercate mai multe fructe din aceeasi familie, insa s-a dovedit ca efectul pe care il au afinele, bogate in polifenoli, este cel mai puternic. Combinatia afine-probiotice reduce considerabil numarul bacteriilor vinovate de aparitia inflamatiilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.