ALEGERI 2016. Ce aliante va face PSD la alegerile locale si parlamentare. Cu cine daca nu cu UNPR si ALDE?

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 19, 2016 13:31

ALEGERI 2016. Ce aliante va face PSD la alegerile locale si parlamentare. Cu cine daca nu cu UNPR si ALDE?

Deputat PSD, Florin Iordache, a vorbit la RFI despre politica de aliante a social-democratilor in vederea alegerilor locale si parlamentare din 2016. Iordache sustine ca ar fi de preferat ca PSD sa mearga singur la alegerile locale si, in functie de scorurile obtinute de celelalte partide, sa faca aliante pentru alegerile parlamentare. In acelasi timp, acesta nu exclude o alianta electorala cu UNPR sau ALDE. “ALDE nu e un capitol inchis. Si la locale, in functie de scorul electoral, se vor constitui majoritati. Si cu cine daca nu cu partenerii traditionali, ma refer la UNPR si ALDE?!”, a spus Iordache.

“La alegerile parlamentare, in functie de scorul electoral al partidelor si in functie de cum se configureaza scena politica in vara, este de discutat daca vom merge pe liste comune sau daca vom merge separat. Dar aceasta discutie trebuie avuta in luna iunie, dupa ce trec alegerile locale”, a spus Florin Iordache la RFI.

Deputatul sustine ca PSD trebuie sa faca in 2016 alianta cu UNPR. De preferat ar fi dupa alegerile locale, deoarece trebuie verificat potentialul fiecarui partid, electoratul si membrii de partid in acelasi timp.

Iti recomandam si: ALEGERI 2016: Cat ii vor costa pe romani alegerile locale si parlamentare

ALEGERI 2016. Ce spune PSD despre cererea PNL ca alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi

“Da, dar dupa alegeri. Din punctul meu de vedere nu numai cu UNPR, putem face alianta electorala la locale si parlamentare si cu UNPR si cu alte partide. Impreuna am guvernat bine. In alegerile locale este bine sa intram singuri, trebuie sa verificam potentialul fiecarui partid, sa ne verificam si electoratul si membrii de partid. E bine pentru intreaga clasa politica”, a spus Iordache.

“Dupa alegerile locale, in functie de ce scor electoral obtin dumnealor. Noi suntem concentrati pe pregatirea alegerilor locale, saptamana viitoare vom lua o decizie cu privire la o alianta cu UNPR privind alegerile locale. Parerea mea este ca la locale ar trebui sa mergem separat. La parlamentare, in functie de scorul partidelor este de discutat daca mergem pe liste comune sau separat. Discutia trebuie avuta in luna iunie dupa alegerile locale.

ALDE nu e un capitol inchis. Si la locale, in functie de scorul electoral, se vor constitui majoritati si cu cine, daca nu cu partenerii traditionali, ma refer la UNPR si ALDE. S-a mai racit relatia, dar impreuna am avut o guvernare buna si toate fortele politice se pregatesc pentru acest prim examen, alegerile locale. Pentru toamna se vor coagula apoi si anumite aliante”, a adaugat deputatul PSD.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.