Alegeri europarlamentare 2019. ICCJ a decis ca Alianta 2020 USR-PLUS poate candida

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 9, 2019 12:10

Alegeri europarlamentare 2019. ICCJ a decis ca Alianta 2020 USR-PLUS poate candida

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Alianta 2020 USR-PLUS poate candida la alegerile europarlamentare, a anuntat presedintele PLUS, Dacian Ciolos.

Alianta USR-PLUS va putea candida impreuna la alegerile europarlamentare. Instanta suprema a admis, in aceasta seara, contestatia celor doua formatiuni la decizia Biroului Electoral Central de respingere a inregistrarii aliantei electorale. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

“Acum aveti cu cine vota! Alianta 2020 merge la europarlamentare! Asa cum ne asteptam, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au votat in favoarea Aliantei noastre! Lupta continua cu si mai mult avant”, a scris Dacian Ciolos, pe Facebook, dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

“Romania ramane in Europa. ICCJ a anulat decizia BEC. Alianta 2020 USR PLUS va castiga alegerile si va guverna in 2020”, a declarat si liderul USR, Dan Barna, citat de HotNews.

Biroul Electoral Central a respins joi inscrierea Aliantei USR-PLUS pentru europarlamentare pe motiv ca, potrivit mentiunilor din registrul Partidelor Politice, Nicusor Dan este cel in drept sa reprezinte USR, iar Dan Barna nu are calitatea de reprezentant al partidului. In ceea ce priveste PLUS, potrivit BEC, Raluca Danes este reprezentantul partidului, nu Dacian Ciolos. Potrivit deciziei, la BEC au fost depuse pe 6 martie, respectiv 7 martie, cereri din partea Ralucai Danes si a lui Elek Levente. Ultima a fost depusa dupa expirarea termenului.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.