ALEGERI SUA. Donald Trump, invins in alegerile primare din Washington si Wyoming

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 13, 2016 11:26

ALEGERI SUA. Donald Trump, invins in alegerile primare din Washington si Wyoming

ALEGERI SUA – Înfrângere severă a candidatului republican Donald Trump în alegerile primare din Washington şi Wyoming. Rezultatele înregistrate sâmbătă arată clar că lupta în tabăra republicanilor pentru nominalizarea unui candidat în alegerile prezidenţiale e tot mai strânsă, transmite RFI, citand agentiile internationale de presa.

În capitala americană, Donald Trump s-a clasat al treilea, după senatorul Marco Rubio care a obţinut 37.3 din sufragii şi după guvernatorul statului Ohio, John Kasich, care a înregistrat 35.5 la sută din voturi.

Donald Trump a reuşit să obţină în capitala americană doar 13.8 procente în condiţiile în care Washingtonul este considerat un oraş al democraţilor. Doar şase la sută dintre alegători se declară republicani aici.

Senatorul de Texas Ted Cruz a câștigat cu ușurință adunările populare republicane desfășurate sâmbătă în statul american Wyoming, Donald Trump clasându-se pe poziția a treia după senatorul de Florida Marco Rubio.

Citeste si: ALEGERI SUA: SuperMarti s-a incheiat cu victoria lui Donald Trump la Republicani si a lui Hillary Clinton la Democrati

Ted Cruz a obținut nouă dintre cei 12 delegați care erau de cucerit în acest stat din vestul SUA, cu aproximativ 60% din voturi. Marco Rubio a adunat 19% din sufragii, iar Donald Trump doar 7%.

Cu toate acestea, Donald Trump păstrează un avans confortabil în număr de delegați în cursa la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Cinci state mari (Florida, Illinois, Missouri, Ohio, Carolina de Nord) votează marți pentru primare, o zi considerată a doua “super marți” din cauza mizei sale importante.

Pentru alte stiri externe si analize politice, iti recomandam site-ul RFI.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.