Alegerile prezidentiale din 2014 atrag candidatii ca un magnet, cu un an inainte de scrutin

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 1, 2013 06:27

Alegerile prezidentiale din 2014 atrag candidatii ca un magnet, cu un an inainte de scrutin

Cu un an inainte de alegerile prezidentiale din 2014, candidatii se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie. Dar de ce apar atat de multi pretendenti la fotoliul prezidential, cand ne mai desparte un an de scrutin?

Cristian Preda subliniaza, pe blogul sau, ca a remarcat inmultirea candidatilor la presedintie inaintea anului electoral 2014, dupa ce multa vreme pareau sa existe doar doi. Preda este aproape sigur ca PSD nu se va lasa mai prejos si va avea candidat propriu.

“Acum 3-4 luni, pareau sa fie doar doi: candidatul stabilit de USL si cel promis de opozitie, care anunta o iminenta reunire. Lucrurile s-au schimbat: PSD vorbeste tot mai frecvent despre un candidat propriu, Antonescu n-a abandonat ambitia, PDL il lanseaza pe Predoiu, iar PMP & FC merg pe mana lui MRU”, srie europarlamentarul.

Cristian Preda sugereaza ca noii candidati aparuti in joc cred ca au sanse si ca liberul PNL, Crin Antonescu, nu va putea sa obtina mandatul de presedinte din primul tur.

“Un factor care explica inmultirea candidaturilor e si regula constitutionala care impune victoria in primul tur cu 50%1 din votantii inscrisi pe liste. Cum turul al doilea e inevitabil, de ce sa nu incerci?”, se intreaba Preda.

“Sau e vorba despre altceva?”, incheie Cristian Preda, sugerand si posibilitatea unor alte explicatii.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.