Alerta de Listeria intr-un cunoscut hipermarket. Bacteria ucigasa, descoperita intr-un tip de jambon

Bogdan
By Bogdan iulie 26, 2016 12:03

Alerta de Listeria intr-un cunoscut hipermarket. Bacteria ucigasa, descoperita intr-un tip de jambon

Alerta alimentara intr-un cunoscut hipermarket, dupa ce o bacterie ucigasa a fost descoperita intr-un tip de jambon. Anuntul a fost facut chiar de lantul de hipermarketuri, intr-un comunicat de presa publict pe site. Este vorba despre lantul Auchan, care a retras de la comercializare, in Franta, mai multe loturi cu jambon sub marca proprie, dupa ce la un control microbiologic a fost depistata bacteria listeria, care poate fi mortala. 

Astfel, potrivit unui anunt facut chiar pe site-ul Auchan, lantul de hipermarketuri a retras de la comercializare în Franța mai multe loturi cu jambon comercializat sub marca proprie, după ce la un control microbiologic a fost depistată bacteria listeria, care poate fi mortală.

Potrivit digi24.ro, pachetele au fost retrase din raioane, dar unele au fost vândute. Auchan le cere persoanelor care mai au produse din lotul respectiv să nu le consume, să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul de unde le-au cumpărat, unde vor primi plata ramburs.

Persoanele care au consumat, totuși, produsul menționat și care prezintă febră, însoțită sau nu de dureri de cap, sunt rugate să meargă la medicul de familie și să anunțe că au mâncat mezelul respectiv.

Femeile însărcinate trebuie să fie deosebit de atente la aceste simptome, precum și persoanele cu imunitate scăzută și persoanele în vârstă, subliniază Auchan.

Perioada de incubație în cazul listeriozei poate dura până la opt săptămâni.

Iti recomandam si: ALERTA ALIMENTARA! Tone de caise si nectarine din Turcia, pline de pesticide

Salmonella in mezelurile Marcel, mai multe persoane din judetul Iasi au ajuns la spital

FRANTA – Supermarketurile, somate sa nu mai arunce mancarea nevanduta si, astfel, sa reduca risipa alimentara

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.