Alzheimer, o boala contagioasa? Un studiu facut de Universitatea Cambridge starneste panica

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 11, 2015 19:21

Alzheimer, o boala contagioasa? Un studiu facut de Universitatea Cambridge starneste panica

Boala Alzheimer ar fi contagioasa. Concluzia apartine unor cercetatori englezi, al caror studiu starneste panica in intreaga lume. Pana acum, se considera ca maladia Alzheimer se declanseaza, in primul rand, prin transmitere pe calea genetica, in special la rudele de gradul I.

O echipa de cercetatori de la Laboratorul de Biologie Moleculara din cadrul Universitatii Cambridge este de parere ca, de fapt, maladia s-ar transmite ca o boala infectioasa, prin intermediul sangelui. Concluzia cercetatorilor englezi starneste panica, mai ales ca specialistii au afirmat ca maladia ar putea fi contactata prin transfuzii de sange sau chiar prin lucrari dentare.

TRATAMENT ANTI-SIDA: A fost creata o substanta cu rol inhibitor foarte puternic asupra virusului HIV

AFINE – Tratament din natura. La ce boli sunt benefice afinele

“Nu cred ca aceste rezultate ar fi exagerat de ingrijoratoare”, a subliniat profesorul John Collinge. “Asta nu ar trebui sa impiedice pe nimeni sa suporte o interventie chirurgicala, pentru ca procedurile implementate in prezent sunt foarte riguroase si minimalizeaza riscul de infectie”.

“Se deschid noi cai in cercetarea dementei, prin care vom incerca sa intelegem felul in care proteina umana se raspandeste precum o boala infectioasa”, a explicat doctorul Michel Goedert, unul dintre participantii la studiu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.