ANM: Se intorc furtunile, pana marti seara vor fi ploi cu caracter torential si descarcari electrice

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 3, 2018 14:17

ANM: Se intorc furtunile, pana marti seara vor fi ploi cu caracter torential si descarcari electrice

METEO –  Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca, incepand de luni dupa-amiaza, se intorc furtunile peste Romania, urmand a se inregistra ploi cu caracter torential si descarcari electrice pana marti seara. Specialistii ANM precizeaza ca tara noastra va fi cuprinsa de un ciclon care vine din centrul si sudul Europei, tarile vizate aflandu-se deja sub cod portocaliu de furtuna. Meteorologii nu exclud fenomene de vreme capricioasa si pentru restul tarii, dar intr-o masura mai mica. 

„Vorbim de un ciclon care s-a generat deja în partea central-sudică a continentului, de fapt vorbim de zona Mării Adriatice şi ceea ce înseamnă împrejurimi. Încă ţările de acolo deja sunt sub influenţa acestui ciclon şi au mai multe coduri, fie galbene, fie portocalii pentru instabilitate atmosferică.

Începând de luni după-amiază, vom începe să resimţim şi noi influenţa acestuia, pentru că acesta continuă să se extindă către estul continentului, estul, sud-estul continentului şi vom intra şi noi sub incidenţa lui, cel puţin jumătatea de vest a teritoriului.

Cam de luni după-amiaza şi până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene, mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali”, a precizat Mihai Timu, meteorolog ANM.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.