Armata federala germana recruteaza personal din Romania

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 18, 2016 14:25

Armata federala germana recruteaza personal din Romania

Armata federala germana va recruta personal din Uniunea Europeana (UE) si implicit din Romania. Germania a anuntat in noua Carte Alba a politicii de securitate germane si a viitorului Bundeswehr-ului ca vrea sa recruteze personal din UE pentru fortele armate federale.

Cartea Alba a politicii de securitate germane este unul dintre cele trei documente programatice in domeniul apararii nationale in Germania, are 144 de pagini si a fost facuta publica in luna aceasta.

Fortele armate federale (Bundeswehr) vor deveni un angajator de top competitiv, flexibil si modern. In prezent, Bundeswehr-ul are un deficit de ingineri, experti IT si personal medical. Guvernul isi propune sa recruteze cu prioritate specialisti din aceste arii de expertiza.

De asemenea, trebuie sa creasca ponderea femeilor din armata germana si a minoritarilor etnici si creeaza conditiile legale ca rezervistii, mai ales cei specializati in securitate cibernetica, sa poata livra expertiza ori de cate ori armata are nevoie de ei.

Statisticile indica faptul ca soldatii din fortele armata federala germana castiga intre 2.380 de euro si 3.150 de euro lunar, iar ofiterii incaseaza intre 3.700 euro si 4.300 euro pe luna.

Iti recomandam si: MApN modifica Statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor

MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.