ATENTIE! Cod Rosu pe mare din cauza valurilor si curentilor puternici

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 9, 2015 13:57

ATENTIE! Cod Rosu pe mare din cauza valurilor si curentilor puternici

Atentie, turisti! Pe litoral este Cod Rosu din cauza valurilor mari si curentilor puternici, insa deja opt oameni au murit in mare. Avertizarea este valabila si duminica, astfel ca romanii aflati pe litoral vor fi nevoiti sa suporte caldura, fara a se racori in valurile marii.

Autoritatile au emis o alerta Cod Rosu, din cauza valurilor inalte si a curentilor foarte puternici. Turistii sunt avertizati sa nu intre in mare, dupa ce opt persoane si-au pierdut deja viata vineri.

ALERTA de canicula pentru zilele urmatoare. ANM a extins avertizarea Cod Portocaliu pana miercuri

Sambata, zece persoane au fost salvate in ultimul moment. Ultima interventie a avut loc la Neptun, unde un adolescent de 17 ani a fost la un pas de inec. El a fost salvat de medici, fiind resuscitat si transportat la spital.

Turiştii aflaţi pe litoral nu ţin cont de avertizarile salvamarilor de a nu intra în apă, cu toate că marea este foarte agitată, iar scaldatul este interzis, a declarat, duminică, şeful salvamarilor din staţiunea Mamaia, Gabriel Culea. Salvamarii au arborat şi sâmbătă şi duminică steagul roşu, care interzice scaldatul în mare din cauza valurilor înalte şi a curentilor puternici. În Mamaia, salvamarii au intervenit la peste 50 de cazuri.

Foto: HotWeek.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.