Basescu a adus o amenda de la CNA postului B1 TV

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 17, 2015 12:11

Basescu a adus o amenda de la CNA postului B1 TV

Traian Basescu a adus o amenda postului de televiziune B1 TV, pentru o interventie in cadrul careia a facut o serie de declaratii acuzatorii la adresa DNA. Drept urmare, postul de televiziune B1 TV a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu suma de 7.500 de lei, pentru emisiunea “X-Press” din 6 aprilie, cand fostul presedinte Traian Basescu, invitat in emisiune, a adus mai multe acuzatii la adresa DNA si Inaltei Curti, fara ca moderatorul Sabin Orcan sa intervina si sa ceara dovezi.

In legatura cu aceasta emisiune, care a fost analizata in sedinta de marti, s-a autosesizat Valentin Jucan, membru al Consiliului, si, in plus, CNA a primit o reclamatie si de la un telespectator.

Traian Basescu a declarat in emisiunea respectiva de la B1 TV ca nu ii suna pe Florian Coldea, adjunctul sefului SRI, Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, si Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) “din sila”, pentru ca sunt “artizanii acestui mod ravasit de a a face justitie, fara respect pentru cel care nu este condamnat”.

Fostul presedinte a mai spus ca acestia “vor sa mai ramana cinci mandate in functie”.

In aceste conditii, CNA a stabilit ca B1 TV a incalcat articolul 40, alineatul 2, din Codul audiovizualului, care arata ca “moderatorii programelor au obligatia sa solicite ferm interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice, cel putin, probele care le sustin, pentru a permite publicului sa evalueze cat de justificate sunt acuzatiile”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.