Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au infiintat o noua comisie parlamentara care se va ocupa de legislatia securitatii nationale

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 17, 2018 12:44

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au infiintat o noua comisie parlamentara care se va ocupa de legislatia securitatii nationale

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au infiintat o noua comisie parlamentara care se va ocupa de legislatia securitatii nationale. Este vorba despre infiintarea Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului privind analizarea si actualizarea cadrului normativ cu incidenta in domeniul securitatii nationale.

Anuntul a fost facut de liderii celor doua camere, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, si va fi condusa de Claudiu Manda si Gabriel Vlase.

”Am vorbit despre un proiect de modificare a legislatiei privind securitatea nationala. (…) Speram sa obtinem si acceptul ”ALDE sa infiintam o comisie speciala, saptamana viitoare, miercuri, pentru a porni procesul privind legislatia securitatii nationale, a declarat, luni, Liviu Dragnea. Acesta a confirmat ca se vor ocupa, de identificarea actelor normative care trebuie modificate, Gabriel Vlase si Claudiu Manda.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut, luni, ca este utila o comisie speciala pentru legile pe siguranta nationala, motivand ca acestea trebuie puse in acord cu noile realitati politice si cu amenintarile la care tara noastra trebuie sa faca fata.

„Cred ca e util sa avem o comisie care sa analizeze propunerile de modificare legislativa, avand in vedere ca sunt multe legi care dateaza, cred ca de la inceputul anilor ’90, si ele trebuiesc puse in acord cu noile realitati politice si cu noile amenintari la care Romania, la fel ca si alte tari din Uniunea Europeana si membre NATO, trebuie sa faca fata”, a precizat, Tariceanu, la Parlament.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.