Care sunt cele mai sigure tari din lume pe timp de pandemie. Pe ce loc se afla Romania

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 9, 2020 20:22

Care sunt cele mai sigure tari din lume pe timp de pandemie. Pe ce loc se afla Romania

Elvetia este considerata cea mai sigura tara din lume pe timpul pandemiei de coronavirus, la polul opus plasandu-se Sudanul de Sud, potrivit unui raport realizat de Deep Knowledge Group, citat de Forbes. In topul celor mai sigure tari din lume figureaza Germania pe locul 2, Israel pe 3, Singapore pe 4 si Japonia pe locul 5. Si Romania se afla in topul care interpreteaza date din 200 de tari, pe locul 57, cu un loc mai sus fata de SUA si inaintea unor tari precum Franta, Suedia, Rusia sau Belgia. Surprinzator, in top 10 figureaza si China.

Raportul de 250 de pagini analizeaza 200 de tari si a fost realizat luand in calcul 130 de parametri cantitativi si calitativi si peste 11.400 de date referitoare la eficienta carantinei in fiecare tara analizata, detectarea infectiilor si monitorizarea, starea sistemului de sanatate si reactia si eficienta guvernelor.

Analiza a fost realizata de Deep Knowledge Group, un consortiu de companii si ONG-uri detinut de Deep Knowledge Ventures, fond de investitii fondat in 2014, in Hong Kong.

Potrivit Forbes, este interesant cum, de-a lungul celor cateva luni de la inceputul pandemiei, clasmentul s-a schimbat radical. Daca la inceput pe primele locuri erau plasate tarile care au raspuns cel mai rapid si mai eficient in lupta cu coronavirusul, acum tarile cel mai bine plasate sunt cele ale caror economii au fost flexibile si nu au avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei.

“Elvetia si Germania se plaseaza pe primele doua locuri pentru ca au economii care nu au avut foarte mult de suferit sau care se redreseaza rapid, datorita masurilor atente de relaxare a restrictiilor care ajuta economiile sa-si revina, dar care nu pun in pericol nici sanatatea si siguranta populatiei”, spun realizatorii studiului.

In topul care interpreteaza date din 200 de tari, Romania se afla in prima parte a clasamentului, pe locul 57, cu un loc mai sus fata de SUA si inaintea unor economii mari ca Franta, Suedia, Rusia sau Belgia. Bulgaria se plaseaza cu 9 locuri mai sus de Romania. In fata Romaniei sunt tari precum Grecia, Croatia, Turcia, Spania sau Italia.

In partea de jos a clasamentului, cele mai riscante tari sunt cele din Africa sub-Sahariana si America de Sud, precum si cele din Orientul Mijlociu si Asia-Pacific.

Mai jos cele mai sigure 10 tari din lume in ceea ce priveste pandemia:

1.Elvetia
2.Germania
3.Israel
4.Singapore
5.Japonia
6.Austria
7.China
8.Australia
9.Noua Zeelanda
10.Coreea de Sud

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.