Cazinoul din Constanta, pe lista celor mai periclitate situri din Europa in 2018

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 15, 2018 16:33

Cazinoul din Constanta, pe lista celor mai periclitate situri din Europa in 2018

Cazinoul din Constanta figureaza pe lista celor mai periclitate situri din Europa in 2018 (#7MostEndangered). Lista de siteuri periclitate a fost realizata de Europa Nostra, principala organizatie de patrimoniu din Europa, alaturi de Institutul Bancii Europene de Investitii. Echipe pluridisciplinare ale celor doua institutii vor oferi recomandari tehnice, vor identifica posibile surse de finantare si vor mobiliza sprijin pentru salvarea acestor repere culturale.

Celelalte situri incluse pe aceasta in anul 2018 sunt bisericile post-bizantine din Moscopole si Vithkuq, Albania; Centrul istoric din Viena, Austria; Monumentul Buzludja, Bulgaria; Manastirile si schitul David Gareji, Georgia; Orfelinatul grec Prinkipo, Insula Printilor, Turcia, si Fabrica de gheata Grimsby, Marea Britanie.

„Aceste comori ale patrimoniului cultural european sunt in mare pericol, unele din cauza neglijentei sau dezvoltarii inadecvate, altele din cauza lipsei de expertize sau resurse. Experti din partea Europa Nostra si Institutului Bancii Europene de Investitii, alaturi de alti parteneri si de nominalizatori, vor vizita cele 7 situri selectate si se vor intalni cu decidentii-cheie in urmatoarele luni. Echipele pluridisciplinare vor oferi recomandari tehnice, vor identifica posibile surse de finantare si vor mobiliza sprijin pentru salvarea acestor repere culturale. Pana la finalul anului, specialistii vor formula planuri fezabile de actiuni pentru siturile listate”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Asociatia Arche, cea care a nominalizat cazinoul pentru a fi inclus in aceasta lista.

Aceasta noua lista a Celor mai periclitate 7 situri este anuntata in timpul Anului European al Patrimoniului Cultural, care sarbatoreste patrimoniul cultural comun al Europei – la nivel european, national, regional si local – si doreste sa incurajeze cetatenii Europei sa descopere si sa interactioneze cu patrimoniul cultural. Au fost publicate liste anterioare in 2013, 2014 si 2016.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.