Ce spune premierul despre Legea pensiilor: Este extraordinar de complicat. Se va incepe cu pensiile mici si cu pensionarii mai in varsta

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 11, 2018 12:09

Ce spune premierul despre Legea pensiilor: Este extraordinar de complicat. Se va incepe cu pensiile mici si cu pensionarii mai in varsta

Premierul Mihai Tudose a vorbit, aseara, pe scurt despre legea pensiilor, precizand intr-o interventie la Antena 3 ca Ministerul Muncii lucreaza in acest sens, insa a mentionat ca este “extraordinar de complicat”. In acest context, inca nu se stie cand va fi gata Legea pensiilor. Totusi, potrivit unei declaratii facute de premier in urma cu doua saptamani, recalcularea va incepe cu pensiile mici si cu pensionarii mai in varsta. 

“Stiu ca doamna ministru se ocupa, munceste, dar e extraordinar de complicat. Nu putem sa ii dam un termen limita. Cat de repede se poate, dar sa fie bine”, a raspuns premierul Mihai Tudose unei intrebari puse de moderatorul Antena 3.

La sfarsitul lunii decembrie, Mihai Tudose evidentia doua probleme la actul normativ privind Legea pensiilor: etapizarea si partea tehnica. Recalcularea celor cinci milioane de dosare este o provocare imensa, a punctat Tudose, precizand ca se va incepe cu pensiile mici si cu pensionarii mai in varsta, pentru a nu risca ca pana la finalul implementarii, pensionarii vizati de modificari sa nu mai fie in viata.

“Vorbim de creşterea punctului de pensie – ceea ce s-a întâmplat şi este prevăzut să crească. Vorbim de legea pensiilor, legea pensiilor care trebuie să răspundă şi ea la aceeaşi mare provocare, o echilibrare a veniturilor, o justiţie socială, fiindcă astăzi (…), în România, ăsta este rezultatul a 27 de ani de (…) acţiuni haotice în domeniu’, a declarat Tudose, la România TV.

Întrebat când va fi lansat în dezbatere publică proiectul Legii pensiilor, Tudose a răspuns: “Este încă în analiză şi avem aici două probleme – etapizarea şi (…) partea tehnică. (…) Recalcularea la cinci milioane de dosare este o provocare imensă, din punct de vedere şi al factorului uman (…) Am discutat cu doamna ministru Vasilescu şi cu domnul ministru Mişa ca metodologia să prevadă (…) să începem cu pensiile mici, să începem cu pensionarii cei mai în vârstă. Adică să nu riscăm ca până (…) se termină de implementat să pierdem subiecţii legii’.

Iti recomandam si: Ce persoane nu vor mai plati contributiile la pensii (CAS) si sanatate (CASS)

LEGEA PENSIILOR – Modificarile la proiect, adoptate de Camera Deputatilor. Printre prevederi: Pensia de invaliditate poate fi cumulata cu veniturile din activitati independente

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.