China a construit un aeroport gigantic sub forma de stea de mare langa Beijing

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 20, 2019 12:56
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

China a construit un aeroport gigantic sub forma de stea de mare langa Beijing

China a construit un aeroport gigantic sub forma de stea de mare langa Beijing. Denumit Aeroportul International Daxing, acesta se afla situat la sud de Beijing si urmeaza sa fie inaugurat vineri. Structura impresionanta marcheaza aniversarea a 70 de ani de existenta a Republicii Populare Chineze. 

Primul avion va decola de pe Aeroportul International Daxing din Beijing pe 20 septembrie, potrivit presei chineze de stat, citate de CNN.

Aeroportul reprezinta o necesitate pentru capitala chineza, care pana acum avea un singur aeroport – Aeroportul International Capital (PEK), deja supraaglomerat. In 2018, peste 100 de milioane de calatori au trecut prin cele trei terminale, astfel ca a fost declarat al doilea cel mai tranzitat din lume dupa cel din Atlanta, SUA.

Aeroportul Daxing a fost realizat de arhitecta Zaha Hadid si partenerii sai chinezi si este „construit pentru viitor”, avand patru piste, un terminal de dimensiunea a 97 de terenuri de fotbal si peste 8.000 de ferestre in tavan, mai noteaza CNN.

Pentru constructia sa, care a inceput in 2014, au fost alocate 11,5 miliarde de dolari. 40.000 de muncitori au lucrat pentru ca acest proiect impresionat sa prinda contur.

Autoritatile spera ca Aeroportul sa primeasca, pana in 2025, 72 de milioane de calatori. Cu toate acestea, locul in care a fost construit Aeroportul Daxing starneste ingrijorari, intrucat se afla la 50 de kilometri sud de Piata Tianmen, intr-o zona cunoscuta pentru traficul aglomerat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.