China a facut primele declaratii despre numarul medicilor loviti de coronavirus. Sase cadre medicale au murit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 14, 2020 12:55

China a facut primele declaratii despre numarul medicilor loviti de coronavirus. Sase cadre medicale au murit

China a facut primele declaratii despre numarul medicilor loviti de coronavirus. Guvernul de la Beijing a facut, vineri, pentru prima data de la declansarea epidemiei de coronavirus, declaratii oficiale legate de numarul de imbolnaviri si decese in randul personalului medical care trateaza pacientii infectati cu coronavirus. 

Astfel, 1.716 de medici si asistente din China au fost infectati cu noul coronavirus, iar sase cadre medicale au murit doborate de virus, a anuntat Zeng Yixin, de la Comisia pentru Sanatate Nationala, relateaza The New York Times.

Anuntul este prima confirmare oficiala a Chinei legata de numarul de cazuri de imbolnaviri in randul personalului medical.

Zeng Yixin a mai spus ca numarul de infectari in randul personalului medical reprezinta 3,8 la suta din numarul total de pacienti din China.

Din numarul total de cazuri de medici si asistente medicale cu coronavirus, aproximativ 1.503 au fost inregistrate in provincia Hubei, locul din care a pornit epidemia. In Wuhan, „epicentrul” epidemiei, au fost inregistrati 1.102 medici si asistente cu coronavirus.

Oficialul chinez a spus ca s-au luat masuri suplimentare de protejare a personalului medical. In plus, cei care lucreaza direct cu pacientii infectati vor primi compensatii financiare suplimentare.

Noul bilant al imbolnavirilor si deceselor provocate de coronavirus
1.486 de oameni au murit pana acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost inregistrate in China continentala, in afara de trei – in Hong Kong, Filipine si Japonia. Numarul celor infectati a crescut cu aproape 5.000, iar in total sunt peste 64.000 de cazuri. ONU a laudat masurile luate de Beijing pana acum.

Mii de pacienti din China infectati cu noul coronavirus au fost vindecati cu succes si externati din spital. Acum, autoritatile chineze le cer ajutorul si ii indeamna sa doneze sange, care sa fie folosita pentru tratarea altor bolnavi.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora