Cine sunt candidatii pentru Cotroceni, dupa ce Biroul Electoral Central a validat inregistrarea candidaturilor

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 23, 2019 12:17

Cine sunt candidatii pentru Cotroceni, dupa ce Biroul Electoral Central a validat inregistrarea candidaturilor

Biroul Electoral Central (BEC) a validat, duminica seara, inregistrarea candidatilor la alegerile prezidentiale din noiembrie 2019. Unii dintre aspiranti au aflat ca au fost eliminati din cursa din diferite motive si desi isi anuntasera intentia de a candida la presedintie 25 de candidati, doar 9 au reusit sa stranga macar 200.000 de semnaturi cerute de lege. Amintim ca romanii sunt asteptati sa isi aleaga presedintele in data de 10 noiembrie.  

Astfel, BEC a validat candidaturile lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Viorica Dancila, Alexandru Cumpanasu, Ramona Bruynseels si Theodor Paleologu. Dintre cei care si-au depus candidaturile, doar Catalin Ivan nu a fost validat pana acum de BEC.

Candidaturile lui Miron Cozma si Viorel Catarama au fost respinse. Florentin Pandele s-a retras, iar Liviu Plesoianu, Claudiu Craciun si Andrei Valentin Stoican au anuntat ca nu au strans suficiente semnaturi.

 Desi doar 9 au reusit sa stranga macar 200.000 de semnaturi cerute de lege, initial isi anuntasera intentia de a candida la presedintie 25 de candidati.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.