Congresele si evenimentele medicale din Iasi au fost anulate

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 10, 2020 13:52

Congresele si evenimentele medicale din Iasi au fost anulate

Congresele si evenimentele medicale din Iasi au fost anulate. In acelasi timp, vor fi aplicate noi reglementari privind organizarea evenimentelor publice. Pentru a evita contaminarea sau raspandirea noului coronavirus, nu se vor mai putea organiza evenimente in Iasi fara respectarea acestor criterii.

Pana pe data de 31 martie 2020, iesenii nu vor mai putea organiza evenimente publice fara avizul Directiei de Sanatate Publica Iasi. Reprezentantii institutiei spun ca cei interesati de organizarea unui eveniment public vor trebui sa depuna o cerere la sediul DSP in care se va mentiona denumirea evenimentului, locul de desfasurare, tipul de activitate si organizatorii.

Totodata, cererea va fi obligatoriu insotita de Fisa de evaluare risc evenimente publice, ce va fi completata de catre organizatori. Documentele pot fi depuse la secretariatul DSP Iasi sau pot fi trimise pe adresa de email: secretariat@dspiasi.ro. Pentru a va sigura ca veti primi un raspuns din partea institutiei, mentionarea adresei de email in cerere este obligatorie.

In momentul de fata la nivelul judetului Iasi, o persoana intoarsa din Italia este suspecta de infectare cu noul coronavirus, iar 627 persoane sunt izolate la domiciliu, fara simptomatologie specifica si care sunt monitorizate zilnic de catre medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi.

In afara de acestea, 242 persoane au iesit din perioada de 14 zile de autoizolare. Mentionam ca starea de sanatate este buna.

Nu sunt persoane din judetul Iasi confirmate cu coronavirus si pana in momentul de fata toate testele efectuate la persoane cu suspiciuni de infectie cu coronavirus din judetul Iasi au iesit negative.

Noutatea zilei la Iasi este ca cei care au intrat in prima raportare cu autoizolare si au conditie medicala buna ies din izolarea la domiciliu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.